17 augustus 2019 |
0
0

Vakantie en de zomer van 2019

Even dachten we dat er geen eind aan kwam.  De laatste dagen lijkt de zomer het op te geven. Het is soms al herfst. Even terugblikken dan maar.

De Vliedbergweg zindert in de zon en zorgt voor een prachtige entree van het dorp Vlijmen. Aan het begin van de zomer een dagelijks terugkerend natuurverschijnsel. Tot midzomernacht 21 juni straalde de zon nog tegen de onderkant van wolken wat voor een bijzondere lucht zorgde. Natuurlijk was daar die vervelende  eikenprocessierups. “Kies een andere route” werd ons voorgesteld, maar dat betekende verhuizen naar het buitenland. Water kwam iedereen, maar vooral de boeren en tuinders tekort. Sommigen gingen zo enthousiast aan het sproeien dat de belendende wegen of fietspaden ook maar overvloedig nat werden gehouden.

Geen festivals, maar wel enkele opmerkelijke evenementen. Nieuwkuijk puilde uit op de Kringdag Maasland. Kleurrijk overstroomden de schutsen het dorp. Geen Festival Effect  dit jaar bij zorgboerderij De Locatie, maar wel een Middeleeuws Ridderkamp, waar kinderen zich een week echte ridders (of jonkvrouwen) waanden. De Zomerschool voerde de senioren dit jaar onder andere naar de Tattooshop en Den Bosch, waar ze zich konden verdiepen in de geschiedenis en het wel en wee van dak- en thuislozen.

En dan is daar de dag dat de medewerker van de gemeente met het spandoek ‘De scholen zijn weer begonnen’ komt en aan de invalswegen ophangt. Gelukkig voor de scholieren duurde dat nog een weekje. Tijd voor de Jeugdvakantiewerken.

Buiten de jaarlijks terugkerende activiteiten dit jaar ook een spectaculair gebeuren, namelijk Muddy Kids Run. Nederlandser kun je een tocht door modder en water niet noemen! Rondom de wielerbaan is een prachtig parcours uitgezet met veel water en hindernissen. Ouders en kinderen genieten volop. Dit zal ongetwijfeld ook het geval geweest zijn bij de Brandweerdag bij Mariënkroon. De vrijwilliger van JVW Vlijmen meldt me dat fotograferen door en voor Hallo Heusden niet op prijs wordt gesteld, dus keren we onverrichter zake terug naar huis. Gelukkig zijn er de negatieven van 40 jaar geleden nog! Toen waren zulke dingen nog heel gewoon.

Uitgelichte foto: Muddy Kids Run

17-8-19 © tekst en foto’s Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee