12 augustus 2019 |
0
0
AUG 21
Wanneer:
19:00
Wie:
HKK Onsenoort
Wat:
Rondleiding Doeverense sluis en gemaal Gansoijen
Waar:
Heusdenseweg 2, Waalwijk

Rondleiding Doeverense sluis en gemaal Gansoijen

Op de woensdagen 14 en 21 augustus heeft heemkundekring Onsenoort een bijzondere rondleiding. In het gebouw van het gemaal Gansoijen bij Doeveren geeft Ad Hartjes dan uitleg over het doel en de werking van het gemaal Gansoijen, de Doeverense of Bovenlandse sluis, de sifon onder de sluis, de Stoney-schuif, het Drongelens- of Afwateringskanaal en het vroegere stoomgemaal. Na deze uitleg volgt een wandeling met toelichting naar de sluis en naar het monument van het stoomgemaal.

Omdat de ruimte in het gemaal beperkt is, moet men zich vooraf opgeven via bestuur@hkkonsenoort.nl of via 0416-320995 of 06 54723431. Het adres van het complex: Heusdenseweg 2, Waalwijk. Het programma begint om 19.00 uur.

12-8-2019 © tekst HKK Onsenoort, uitgelichte foto Doeverense of Bovenlandse Sluis: droneopname van Johan van Eersel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee