01 augustus 2019 |
0
0
AUG 04
Wanneer:
13:00 tot 17:00
Wie:
heemkundekring Onsenoort
Wat:
Expositie ‘Mandenmaken en Leerlooien in Vlijmen e.o.’
Waar:
heemkamer op Mariënkroon

Expositie ‘Mandenmaken en Leerlooien in Vlijmen e.o.’

Sinds begin 2018 heeft heemkundekring Onsenoort in haar heemkamer op Mariënkroon in Nieuwkuijk een expositie over de mandenmakerij van Vlijmen e.o.. Maandelijks is de expositie een middag open, maar ook regelmatig voor groepen waarmee ook een rondleiding op Mariënkroon gehouden wordt. De belangstelling voor de expositie blijft groot, mede omdat regelmatig  nieuwe onderwerpen zijn toegevoegd, zoals ‘rotan en bamboe’ en ‘granaatmanden’. Inmiddels is ook het onderwerp ‘leerlooien in Vlijmen’ toegevoegd  en op een aantal fotopanelen is veel over de geschiedenis ervan te zien. Zondag 4 augustus is de expositie in de kasteeltoren van Mariënkroon weer geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis, er is voldoende parkeergelegenheid en er is een traplift voor degene die wat minder ter been is.

Het ontvlezen en ontharen van de huiden gebeurde bij Van Wagenberg-Festen in Vlijmen handmatig. Later zijn daarvoor machines gekomen. Collectie familie Van Wagenberg

Uitgelichte foto: Het vlechten van manden was ook handwerk. Op de foto Nort van Bladel en ‘de steken staan in gelid’. Collectie familie Nort van Bladel

1-8-2019 © tekst en foto’s HKK Onsenoort

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee