26 augustus 2019 |
0
0
SEP 07
Wanneer:
11:00 tot 12:00
Wie:
Bibliotheek Heusden
Wat:
Drunense Deining met Jeroen Kant
Waar:
bibliotheek in Drunen, Rooseveltstraat 32

Drunense Deining met Jeroen Kant

Hoe is het nu met Jeroen Kant, de eigenzinnige en grillige zanger/gitarist/liedjessmid. Enkele jaren woonde hij antikraak in het markante ‘Jonker Frishuisje’ op de splitsing van de Maasdijk en de Grotestraat langs de weg van Heusden-vesting naar Heesbeen. Ingesloten tussen het groen, een oude joodse begraafplaats en het water zijn diverse liedjes geschreven. Toen in 2015 de staat van het huisje zo slecht was dat het echt gesloopt moest gaan worden, vertrok hij naar Tilburg. Hij is tijdens de Drunense Deining even terug in Heusden. Hij vertelt en zingt over hoe het hem vanaf die tijd is vergaan en blikt terug op zijn tijd in Heesbeen.

Kant volgt altijd zijn muzikale hart en zelden is dat de weg van de minste weerstand. Als hij teveel op zijn gemak is geraakt, zoekt hij door naar groei. Dat heeft hem inmiddels een aardig rijtje bijzondere albums vol Nederlandstalige liedjes opgeleverd. Zijn sound is rauw en organisch, authentiek, uitgesproken en eigen.

Jeroen Kant is winnaar van de Vlaamse Nekka-prijs 2015/2016, winnaar publieksprijs van De Grote Prijs Van Nederland 2011. Deed in 2013 mee aan De Beste Singer Songwriter Van Nederland. Speelde theater- en clubtours en festivals als Zwarte Cross, Mañana Mañana en Into The Great Wide Open. Hij speelde vier jaar op rij met veel succes eenmansvoorstellingen op het elfdaagse Theaterfestival Boulevard in Den Bosch. Hij stond in het voorprogramma van artiesten als Henny Vrienten, Gorki, Ben Caplan en Ian Siegal en in het naprogramma van Bob Dylan.

Drunense Deining, iedere eerste zaterdag van de maand een gratis inspirerende activiteit in de bibliotheek. Zaterdag 7 september 11.00 uur in de bibliotheek  in Drunen, Rooseveltstraat 32,

www.bibliotheekheusden.nl

26-8-2019 © tekst en foto’s (rechtenvrij) bibliotheek Heusden

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee