26 augustus 2019 |
0
0

Brunchen met de buren in Geerpark

Hoe leuk is dat: je komt in een nieuwe wijk te wonen en wordt meteen getrakteerd op een brunch als kennismaking. In Geerpark gebeurde dat zondag 25 augustus. Daar werden de nieuwe bewoners van Goede Morgen fase 1 op een brunch getrakteerd door Buurt Bestuurt Geerpark ter ere van de oplevering van hun nieuwe woning.

De dag startte met een wandeling voor de vroege vogels in het Vlijmens Ven en de Moerputten onder leiding van een gids. Zo konden de bewoners die nog maar net in Geerpark wonen hun omgeving beter leren kennen. Daarna was er voor iedereen een heerlijke brunch en een vogelknutselpakket. Een leuk cadeautje helemaal passend bij deze duurzame wijk. Voor de kinderen was er een springkussen en een make-up artist maakte mooie kunstwerkjes op armen en gezichtjes. Zo’n 65 bewoners en ruim 25 kinderen genoten van al het lekkers en leuks en maakten nader kennis met elkaar.

Sociale duurzaamheid

Na een inleiding door Francois Goedhart, voorzitter van Buurt Bestuurt, nam wethouder Mart van der Poel het woord. Hij sprak zijn waardering uit voor dit initiatief en hoopt dat het een voorbeeld is voor alle nieuwe bewoners om elkaar te blijven opzoeken en het samen goed en gezellig te hebben. Deze kennismakingsochtend is een van de vele activiteiten van Buurt Bestuurt, en een geslaagd voorbeeld van sociale duurzaamheid. Net als duurzaam wonen en zorgdragen voor de natuur, is dit onderdeel van het DNA van de wijk. Dat het werkt, blijkt uit de betrokkenheid van bewoners bij hun woonomgeving. Activiteiten die eerst door Team Geerpark werden gefaciliteerd, pakken bewoners nu zelf op. Zo boden bewoners en Buurt Bestuurt direct aan om de ‘groene muur’, waar bij de brunch de eerste boom voor werd geplant, zelf mee te onderhouden.

26-8-2019 © tekst en foto’s projectleider Geerpark

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee