Video’s Grote Kring Maasland

Tijdens de onvergetelijke feestdag Grote kring Maasland, georganiseerd door het Gilde Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk, zijn door Esser Studio Vlijmen 71 verschillende video’s samengesteld en gemonteerd.
Op het open kanaal staan de volgende onderwerpen:
de start van de dag: de gildemis, voorgegaan door monseigneur de Korte,
de bijeenkomst Erewijn met interviews van de monseigneur, de commissaris van de Koning, de burgemeester van Heusden en de burgemeester van Loon op Zand, tevens beschermvrouwe van het Gilde Sint Joris,
de opkomst van de gildes op het voetbalterrein van Nieuwkuijk,
het toernooiveld met allerlei sporten en uitreiking van de prijzen,
de opening van de tentoonstelling van een aantal gildes,
en tot slot een samenvatting van deze dag, genaamd de Compilatie.
De dag daarvoor zijn al opnamen gemaakt. Geïnterviewd werden diverse vrijwilligers en deze hebben aan de film meegewerkt. De interviews werden afgenomen door de voorzitter van de Stichting Gildefeesten Adrie Verboord. Zoek op Youtube: naar Esser Studio Vlijmen 71 en dan naar Grote Kring Maasland.
9-7-2019 © tekst Esser Studio Vlijmen 71, foto Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee