Twee keer de Gele Trui voor WielerWereld Vlijmen

Op maandag 1 juli hield Stichting WielerWereld Vlijmen voor de zevende keer haar WielerCafé.  Na de pauze kwam Mike Teunissen (Jumbo-Visma) het podium op om de plannen voor de Tour de France te vertellen.           De grootste verrassing kwam een kleine week later, toen Mike Teunissen de allereerste etappe van de Tour de France wist te winnen en zich meteen in de Gele Trui liet hijsen. Voor Nederland was het alweer 30 jaar geleden, dat dit nog eens gebeurde, want de laatste Nederlandse Gele Trui drager was Erik Breukink in 1989.

Twee weken later, op zondag 14 juli, organiseerde Stichting WielerWereld Vlijmen voor het 4e jaar op rij haar RetroToerTocht over een afstand van zo’n 70 kilometer. De rit met start en finish op het wielerbaantje van Nieuwkuijk voerde door het land van Heusden en Altena, langs rivieren en door schitterende natuurgebieden, met als keerpunt slot Loevestein. De deelnemers, een twaalftal, reden op fietsen ouder dan dertig jaar en in de daarbij behorende kleding. Ook bij deze gelegenheid kwam de Gele Trui opdagen, en wel die uit de Tour de l’Avenir van 1972, gewonnen door Fedor den Hertog.

© 2019, tekst Ben Libregts, foto’s Ad van Kessel.

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee