Snik…, snikheet in tropisch Heusden

Het is nog nooit zo warm geweest in Nederland als woensdag 24 juli 2019 in Eindhoven. Maar liefst 39,3 graden Celsius gaf de thermometer aan. Snik…, snik…, snikheet was het. Met dank aan de huidige klimaatverandering en de toename van uitstoot van broeikasgassen. De afgelopen eeuw is het 2 graden warmer geworden. En dat is te merken ook. Hitteprotocollen werden uit de kast gehaald en strooiwagens ingezet om met pekelwater het asfalt koel te houden. Wie kon zocht het water op of bleef binnen. Voorlopig houdt het warme weer aan, sterker nog morgen, 25 juli, wordt het nog warmer. Gaan we richting 40 graden in een tropisch Heusden!

24-7-2019 © tekst van de redactie, cartoon Bob Leenders

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee