06 juli 2019 |
0
0

Gele truiwinnaar in Wielercafé Vlijmen

Maandag 1 juli was Mike Teunissen te gast in het Wielercafé Vlijmen, waar hij vertelde over zijn plannen. Vandaag, zaterdag 6 juli, heeft hij in de eerste etappe van de Tour de France de gele trui veroverd. Het is 30 jaar geleden dat er een Nederlander in de gele trui reed! Voor wie het wielercafé gemist heeft, volgt hieronder de tekst die over Mike Teunissen gaat.

Rijden in het geel

Mike Teunissen verruilde begin dit jaar de ploeg van Sunweb in voor Jumbo Visma. “Een goede keus om te vertrekken bij Sunweb”, vindt hij. “We hebben dit voorjaar twee etappekoersen gewonnen”. Teunissen gaat een belangrijke rol spelen in de Tour de Fance bij het in positie brengen van sprinter en klassementrijder Dylan Groenewegen. Op de vraag of ze die eerste of tweede dag al de Gele Trui kunnen pakken, antwoordde hij gevat: “We rijden al het hele jaar in het geel”. Het vooraf plannen van een aantal acties is volgens hem: “Lang niet altijd de beste optie voor een succesvolle wedstrijd. Er zitten weinig sprintritten in deze Tour, dus het wordt nog een hele uitdaging om Dylan in stelling te brengen.” Het is wel zijn droom om er iets moois van te maken. Bij de Jumbo Visma-ploeg, met Merijn Zeeman als architect, krijgt hij meer uitdaging dan bij de Sunweb-ploeg.

Voor het gehele artikel, zie: https://halloheusden.nl/2019/07/glorie-en-rampspoed-in-de-wielersport/

6-7-2019 © tekst Rieky Schalken, foto’s Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee