04 juli 2019 |
0
0

‘De Windbeer’ op sokkel in vesting

Peter van Steen, wethouder Kunst en Cultuur, onthulde woensdag 3 juli een nieuw kunstwerk op de sokkel in Heusden-vesting. De onthulling vond plaats aan de Jacob van Eyckpassage, het hofje tussen Wijksestraat en het Burchtplein.

Onlangs besloot het college om de Delftse beeldend kunstenaar Hans la Hey in de gelegenheid te stellen één van zijn kunstwerken een jaar lang te exposeren op de wisselsokkel in de Heusdense vesting. De heer la Hey is de zesde kunstenaar die in het kader van het ‘sokkelproject’ een kunstwerk mag plaatsen.

Voor het sokkelproject heeft hij ‘De Windbeer’ gekozen vanwege de referentie met de energietransitie, als zogenaamde ‘steunbeer’ voor deze moeilijke opgave. De Kunst Advies Commissie (KAC) heeft dit beeld als beste gekozen uit in totaal 9 inzendingen.

4-7-2019 © tekst van de gemeente, foto’s Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee