Avondconcert Harmonie Drunen in binnentuin DVV

Harmonie Drunen pakte weer eens grandioos uit afgelopen woensdag op de laatste repetitie avond van het seizoen. Alle muzikanten traden voor het zonlicht, tot plezier van het talrijke publiek en tot grote tevredenheid van trotse voorzitter Wim Straver.

Harmonie Drunen is de naam, maar daaronder vallen een aantal orkesten en samenspelgroepen die met elkaar toewerken naar een gedegen muziekopleiding voor blazers en slagwerkers, met als hoogste doel om deel uit te mogen maken van de het Symfonisch Blaas Orkest (SBO) onder leiding van topdirigent Geert Mooren of de Slagwerkgroep, vakkundig aangestuurd door Marcel van Wensen.

Voorheen was er nog het middenorkest Moyenne, dat meegaand met de tijdsgeest en de veranderde wensen van de muzikanten is omgevormd tot Poporkest Mixed Up. Neil van der Drift, van kinds af aan als slagwerker bij de vereniging actief, heeft er in korte tijd een swingend geheel van gemaakt, ondersteund door de basgitaar.

Tijdens deze openbare repetitie komen de jongste leden als eerste aan de beurt. Meisjes die bijna bezwijken onder hun zware saxofoons, jongens die stoer op de trombone of hoorn blazen, slagwerkertjes die bijna omvallen van de spanning. En dan ook nog in allerlei combinaties, waardoor er diverse changementen plaatsvinden en de wind regelmatig vat krijgt op de muziekblaadjes. Veel van de oudere muzikanten lezen tegenwoordig de muziek van hun Ipad overigens.

Terwijl de zon langzaam zijn baantje trekt, eerst nog de hele binnentuin en de enorme hoeveelheid opgesteld instrumentarium verwarmend, wordt een flink programma afgewerkt. Het publiek is gul met applaus. Als Marcel met zijn groep eindelijk aan de beurt is, kijkt hij nog net in de laatste felle zonnestralen voordat ze wegzakken achter het dak van het gebouw. Om kwart voor negen zit het er op. De Harmonieleden zijn nog een tijdje bezig met alles weer op te ruimen en het publiek haast zich huiswaarts om de Oranjeleeuwinnen te gaan aanmoedigen.

6 juni 2019 © Tekst en foto’s Annelies van der Sanden

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee