10 juni 2019 |
0
1

Van oude boeken en tractoren die voorbij kwamen

Het was weer een Pinkstermaandag met goed weer en veel activiteiten in het Heusdense. De Rotary Club Heusden was dé initiatiefnemer voor de organisatie van de jaarlijkse boekenmarkt in Heusden-vesting, waarvan de opbrengst ten goede komt aan een (lokaal) goed doel. De boekenmarkt werd voor de veertiende maal gehouden. Dit jaar is opnieuw besloten om het bedrag te schenken aan Stichting Prisma, die mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking woonruimte op verschillende locaties binnen de gemeente Heusden biedt. Het opgehaalde geld is bestemd voor de aanschaf van een tweede elektrische Duofiets.

In Elshout staan in de vroege morgen, om half 10, nog slechts enkele tractoren op de oude Heusdenseweg. Al snel komt er verandering in. Van alle kanten, in alle soorten kleuren en maten komen ze aangereden. Sommige zijn echte oldtimers, maar er zitten ook verschillende roestige en lekkende exemplaren bij. Dit alles mag de pret niet drukken. In een ommezien is het op deze betrekkelijke rustige verbindingsweg tussen Elshout en Heusden een wirwar van voertuigen en een kakefonie aan geluid, afkomstig van wielrenners, toeristen, auto’s, (oude) brommers, paardentrailers, wandelaars, gewone fietsers en natuurlijk de tractoren. Met als gevolg luidruchtige ontmoetingen op het terras van Het Oude Tramstation. Rond half elf zet de stoet zich in beweging. Hier en daar ligt nog een plasje gelekte olie en zijn wat diepe bandensporen te zien en langzaam wordt het daarna weer rustig in het dorp.

10-6-2019 © tekst en foto’s Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee