Vakantie met workshops bij Het Pieck

Voor wie er geen genoeg van kan krijgen, of eindelijk eens tijd heeft in de vakantie, biedt Het Pieck in de zomerperiode verschillende workshops aan. Je kunt zelfs al heel snel aan de slag.

Portret-boetseren

De workshop portret-boetseren, gegeven door Marie-Louise van Schinkel, is op vrijdag 28 juni. Prima als je geen ervaring hebt, want dat is helemaal niet nodig. Interesse of enthousiasme is genoeg om aan de slag te gaan en de mogelijkheden van klei te onderzoeken.

Baby-broekje maken 

In de workshop baby-broekje maken kun je aan de slag met de naaimachine. Met een groepje van maximaal 8 deelnemers ben je heel ontspannen bezig met een uniek babybroekje als resultaat. Liever een kledingstuk voor jezelf? Doe mee met je eigen t-shirt maken. Na de maat nemen, het patroon overnemen, wat knippen, spelden en zomen vul je zo je eigen garderobe aan!

Tai Chi

Het Pieck biedt ook langere workshops die meer de verdieping zoeken. Voor wie geïnteresseerd is in de Chinese Natuurfilosofie is er een verdiepingsdag Tai Chi. Aan de hand van ‘Vijf dieren Qi Gong’, (een van de oudste bewegingsvormen van de Qi Gong) wordt de 5 elementen theorie behandeld. Qi Gong is, net als Tai Chi, gebaseerd op de traditionele Chinese natuurfilosofie. Inhoudelijk betekent de workshop veel bewegen met al doende uitleg over de filosofie erachter.

‘Geborduurde Herinneringen’

In de Zomerweek Textiel wordt er gewerkt aan de hand van het thema ‘Geborduurde Herinneringen’. Onder begeleiding van Ilse Vermeulen ga je aan de slag waarbij veelzeggende afbeeldingen uit je familiealbum als startpunt dienen. Op stoffen die een geschiedenis hebben geef jij al bordurend vorm aan een persoonlijk en autonoom werk. De week loopt van maandag 19 t/m donderdag 22 augustus van 10.00 tot 16.00 uur.

Steenhouwen

In de Zomerweek Steenhouwen begeleidt Gerard van Rooij je stap voor stap. Techniek, vorm, beheersing van de gereedschappen, expressie; alles komt voorbij. Je werkt van maandag 19 t/m vrijdag 24 augustus, van 10.00 tot 16.00 uur.

Zomerweek Hittegolf  

Nieuw is de zomerweek voor de jeugd: Hittegolf. Elke ochtend krijg je theater en dansles in dit thema, waarbij je toewerkt naar een presentatie voor publiek.  Heb je geen ervaring? Geen enkel probleem! De zomerweek is voor elk niveau. Van maandag t/m donderdag heb je les van 09.00 tot 13.00 uur. Vrijdag kom je van 12.00-14.00 uur en is de presentatie!

De zomerworkshops worden gegeven bij Het Pieck, kunstencentrum voor de gemeente Heusden. Het Pieck is gevestigd in de Voorste Venne in Drunen. Er is ruime parkeergelegenheid voor het gebouw aanwezig. Kijk voor meer informatie en prijzen m.b.t. de zomerweken op de website; www.hetpieck.nl 

25-6-2019 © tekst en foto Het Pieck

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee