22 juni 2019 |
0
0

Predicaat Koninklijk voor Boelen Metaal Bewerking

Twee directeuren, die terecht trots mogen zijn op het predicaat Koninklijk: Jos en Eric Boelen

Vrijdag 21 juni vierde Boelen Metaal Bewerking B.V. feest vanwege het 100-jarig bestaan. Precies een eeuw geleden, op 21 juni 1919, begon (Theo)Dorus J. Boelen, de grootvader van de huidige directeuren Eric en Jos Boelen een smederij en rijwielhandel in Haarsteeg. Voor- en tegenspoed wisselden elkaar in al die jaren af met als durfinvestering begin 2005 de koop van een industrieperceel van 3700m2 op het nieuwe industrieterrein Het Hoog te Nieuwkuijk. Koning Willem-Alexander heeft dit 100-jarige bedrijf de onderscheiding Koninklijk verleend vanwege respect, waardering en vertrouwen voor en in de bedrijfsvoering.

Geschiedenis

Dat Boelen Metaalbewerking B.V. bekend staat om goede kwaliteit en klantvriendelijkheid heeft grootvader Dorus bij de start uiteraard gehoopt. Deze grondlegger verhuist omstreeks 1926 naar een andere woning met inpandige werkplaats aan de Meester Prinsenstraat 7 in Haarsteeg. Na enige tijd komen er vier zonen van hem in het bedrijf werken, waaronder Bertus, de vader van de huidige directeuren Jos en Eric.

In 1963 neemt Bertus de zaak over van zijn vader en start met B. Boelen Metaalconstructie. Geleidelijk transformeert hij het bedrijf van smederij naar een constructiebedrijf. Bijna 10 jaar later, in 1972, wordt het bedrijf met een aanbouw uitgebreid en de oppervlakte van de werkplaats verdubbeld. Maar begin jaren 80 belandt Nederland in een economische crisis en met het bedrijf gaat het dan ook moeizaam. “Alle zeilen moeten worden bijgezet, maar door vertrouwen in elkaar wordt de crisis het hoofd geboden. Op dat moment zijn er ongeveer 5 mensen in dienst, van wie er nog steeds een bij Boelen Metaal Bewerking BV werkzaam is. Dat is Sander Sikkers, die volgend jaar 40 jaar in dienst is”, aldus de communicatiemedewerker van het bedrijf.

Nieuwe Lichting

Jos en Eric, de huidige directeuren, gaan respectievelijk in 1982 en 1985 bij vader Bertus in loondienst. Als zij op 24 december 1998 het bedrijf officieel overnemen, beseffen ze na een jaar of 5 jaar dat nieuwbouw voor Boelen Metaal Bewerking B.V onvermijdelijk is. “Omdat er nog steeds geen industriepercelen beschikbaar zijn, maar er wel sprake van is dat er een In Nieuwkuijk een nieuw industrieterrein gaat komen, moeten de plannen nog even worden uitgesteld. En dat wordt steeds moeilijker vanwege de groei en allerlei nieuwe milieueisen.” Maar dan is het eindelijk zover en wordt begin 2005 een industrieperceel van 3700m2 gekocht op Het Hoog en op 1 januari 2006 gestart met de werkzaamheden vanuit het nieuwe pand. Door de grotere en modernere huisvesting is het bedrijf dan in staat grotere en meer complexe werken aan te nemen.

Vertrouwen is de basis in de relatie met hun klanten. Het werk is kwalitatief goed en bij uitdagende en veeleisend opdrachten is Boelen Metaalbewerking BV op zijn best. De markt stelt steeds hogere eisen aan de organisatie en de producten met betrekking tot kwaliteit, levertijd en prijs. Deze hoge verwachtingen worden nu en in de toekomst door de Koninklijke Boelen in samenspraak met de klant waargemaakt.

23-6-2019 © tekst van de redactie (met dank aan de firma Boelen), uitgelichte foto: Arold van der Aa

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee