26 juni 2019 |
0
2
JUL 01
Wie:
Stuchting WielerWereld Vlijmen
Wat:
WielerCafé Vlijmen
Waar:
Kantine v.v. Vlijmense Boys

Ook Jeroen Blijlevens in WielerCafé Vlijmen

Jeroen Blijlevens is maandagavond 1 juli te gast in het Wielercafé Vlijmen. De oud-wielrenner vervangt Nico Verhoeven, ploegleider van Jumbo-Visma, die zich plotseling heeft moeten afmelden.

De wieleravond in het clubhuis van Vlijmense Boys staat voor een belangrijk deel in het teken van de komende Tour de France. Blijlevens kan daar kleurrijk over vertellen als winnaar van vier massasprints in de Tour de France. Ook in de Giro en Vuelta boekte hij etappeoverwinningen.

Blijlevens is tegenwoordig actief als ploegleider van de vrouwenploeg CCC waarvoor onder anderen Marianne Vos en Paulina Rooijakkers uitkomen. Paulina Rooijakkers is met haar levenspartner Rowan van Zandbeek ook te gast in Vlijmen. Dat geldt eveneens voor Mike Teunissen uit Rosmalen, die voor Jumbo-Visma in de Tour de France van start gaat. Teunissen won dit jaar al twee etappekoersen, de Vierdaagse Van Duinkerken en de ZLM Tour.

De historie van het Vlijmense wielrennen komt aan bod met een aantal oud-renners van De Zwaluw die in 1959 Olympia’s Tour beheersten. Daartoe behoort ook Huub Zilverberg die zes keer deelnam aan de Tour de France en in 1962 een etappe won. De gesprekken worden geleid door journalist Henk Mees, sportcolumnist voor het Brabants Dagblad, en NOS-wieleranalist Danny Nelissen.

VOORVERKOOP

Het Wielercafé begint op 1 juli om 20.00 uur (inloop vanaf 19.15 uur). Toegangskaarten zijn à 7 euro in de voorverkoop verkrijgbaar bij Total Fit (De Hoge Heide 2 in Vlijmen) en Rabbit-Bikestore (Van Schagenstraat 28, Elshout). Entreekaarten kunnen gereserveerd worden via een e-mail aan benlibregts@ziggo.nl en zullen dan klaarliggen bij de ingang van het Wielercafé.

www.wielerwereldvlijmen.nl

Facebook: Stichting WielerWereld Vlijmen

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee