23 juni 2019 |
0
1

Ongehoord wint Henk Willems Cultuurprijs

Niet verwonderlijk dat de stichting Lidy van Dam Fonds de burgemeester Henk Willems Cultuurprijs 2019 in de wacht sleepte. De stichting is namelijk bij het grote publiek bekend vanwege het succesvolle open podium Ongehoord, dat jaarlijks gehouden wordt. De uitreiking vond zaterdag 22 juni plaats tijdens het middeleeuws festijn Bourgondisch Heusden.

De afgelopen maanden werden twaalf kandidaten voor de prijs voorgedragen. Voor het eerst mocht ook het publiek zijn stem uitbrengen op een van deze kandidaten. Die uitslag leverde daarna vijf genomineerden op, waaruit het college van B&W, na voordracht door de Kunst Advies Commissie, de winnaar koos. De motivering om aan Ongehoord de Henk Willems Cultuurprijs toe te kennen motiveerde het college als volgt: “Ongehoord is een reizend festival vol plaatselijk opkomend en gevestigd talent. Al 14 jaar zorgt het voor een origineel en buitengewoon cultureel aanbod in de gemeente Heusden. Het festival omvat meerdere culturele disciplines, van zang en dans tot muziek, theater en dichtkunst. Het weet daardoor cultuur breed uit te dragen en ook te stimuleren. Juist door de laagdrempelige opzet bereikt het een groot publiek.”

De jury had bijzondere waardering voor de verbindende kracht van Ongehoord, zowel op organisatorisch, als op artistiek en sociaal vlak. “Het open podium verbindt de verschillende kernen, brengt de inwoners samen en biedt een podium aan de verborgen talenten van de gemeente. Ongehoord raakt hiermee alle thema’s van Cultuur op Koers: zichtbaarheid, samenwerking en vernieuwing en draagt op een zeer waardevolle manier bij aan het doel om cultuur toegankelijk te maken voor iedereen.”

Aan de Burgemeester Henk Willems Cultuurprijs is naast een trofee, vervaardigd door de Drunense kunstenares Dorothé Jehoel, ook een geldbedrag van € 1000, – verbonden. Burgemeester Willemijn van Hees reikte zaterdag 22 juni de prijs uit.

24-6-2019 © tekst gemeente Heusden, foto Dick Buskermolen

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee