Leerlooien in Vlijmen

Sinds begin 2018 heeft heemkundekring Onsenoort in hun heemkamer op Mariënkroon een expositie over de mandenmakerij van Vlijmen e.o.. Maandelijks is de expositie een middag open, maar ook regelmatig voor groepen waarmee ook een rondleiding op Mariënkroon gehouden wordt. De belangstelling voor de expositie blijft groot, mede omdat regelmatig  nieuwe onderwerpen toegevoegd worden, zoals ‘rotan en bamboe’ en ‘granaatmanden’ etc. Begin juli zal het onderwerp ‘Het leerlooien in Vlijmen e.o.’  worden toegevoegd  en op een 12-tal fotopanelen zal veel over de geschiedenis ervan te zien zijn.

Onlangs heeft de heemkundekring de beschikking gekregen over een collectie foto’s met daarop afbeeldingen van het bedrijf Van Wagenberg en van vele personeelsleden. Van twee foto’s zouden we graag de namen van alle personen willen hebben. U kunt die toesturen naar het secretariaat van de heemkundekring, Grotestraat 103, 5151JD te Drunen of per mail naar bestuur@hkkonsenoort.nl. Voor meer informatie 0416-320995.

De  directie en het kantoorpersoneel omstreeks 1958. In het midden directeur-eigenaar Frans van Wagenberg (7) en naast hem procuratiehouder A. van de Meerendonk (9). Collectie H. van Wagenberg. (foto nr. 2)

Uitgelichte foto: personeelsfeest met viswedstrijd bij Het Sas in Hedikhuizen op 9 juli 1962. Collectie H. van Wagenberg

9-6-2019 © tekst HKK Onsenoort

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee