Gecertificeerd!

De Bibliotheek Heusden is opnieuw gecertificeerd!

De kwaliteit van de Bibliotheek Heusden is in mei 2019 door een onafhankelijk auditteam van de Stichting Certificering Openbare Bibliotheken getoetst en positief beoordeeld. De certificering bewijst dat de Bibliotheek Heusden kwaliteit levert waarbij de klant centraal staat en geldt voor een periode van vier jaar. Het is tevens een waardering voor een mooie prestatie waar bestuur, directie, team en vrijwilligers hard voor hebben gewerkt.

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) stelt landelijk normen op waar iedere bibliotheek aan moet voldoen. Dit biedt de klant een kwaliteitsgarantie op de producten en dienstverlening die geboden wordt. Daarnaast laat de Bibliotheek zien een betrouwbare partij voor gemeente en samenwerkingspartners te zijn. Ook is het een voorwaarde om te mogen deelnemen aan het netwerk van openbare bibliotheken.

De Bibliotheek Heusden is op allerlei punten doorgelicht; waaronder leiderschap, strategie, medewerkers en vrijwilligers, processen, financiële middelen, netwerk en samenwerking met lokale partners, dienstverlening, collectie en relatie met de gemeente.

Daarnaast is de Bibliotheek Heusden blij met de gegeven tips en aandachtspunten voor de organisatie die het CBCT gegeven heeft. Hiermee kunnen we onze Bibliotheek naar een nog hoger niveau brengen. Het professionele gezichtspunt van deze objectieve buitenstaander levert waardevolle informatie voor de organisatie, die volop in beweging is om optimaal maatschappelijk bij te dragen aan de samenleving van de gemeente Heusden.

Het behalen van het certificaat 2019- 2023 is voor de Bibliotheek Heusden een prachtig resultaat in een tijd waarin het boek minder centraal lijkt te staan maar waar het in ieders belang is dat jong en oud mee kunnen gaan met sociale- en digitale ontwikkelingen anno 2019.

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee