JUN 27
Wanneer:
19:00
Wie:
Heemkundekring Onsenoort
Wat:
Dorpswandeling
Waar:
Start bij Hotel Prinsen

Dorpswandeling Vlijmen

De driesprong Julianastraat, Meliestraat en Pastoor van Akenstraat. Het O.L. Vrouwebeeld stond vroeger midden op die driesprong. Collectie Nico de Bonth.

Heemkundekring Onsenoort heeft donderdagavond 27 juni een dorpswandeling in het Vlijmense centrum. De wandeling begint om 19.00 uur bij Hotel Prinsen en gaat dan door de Julianastraat, Pastoor van Akenstraat, Pastoriestraat, De Akker, Plein, Akkerstraat en Julianastraat. Op een aantal vertelpunten wordt in de twee uur durende wandeling door Bart Beaard en Jan van der Linden verteld wat er in de afgelopen eeuw op die plaatsen zoal veranderd en/of gebeurd is. De wandeling is gratis en wordt gedaan aan de hand van het fotoboek ‘Dorpswandeling Vlijmen’.

 In vergelijking met de omliggende dorpen staan in Vlijmen heel veel prachtige villa’s bv. in de Meliestraat, Julianastraat, Grote Kerk, Wolput, Wilhelminastraat etc. De meeste van deze villa’s zijn in het begin van de vorige eeuw gebouwd, in de tijd dat Vlijmen veel nijverheid had; mandenmakerijen, koekfabrieken, leerlooierijen, zaadkwekerijen en bierbrouwerijen. De villa’s zijn gebouwd in de architectuurstijl van neorenaissance, Amsterdamse School of Delftse School. Bij enkele van deze villa’s wordt een goede uitleg over de architectuurstijl gegeven. Ook wordt verteld over de R.K., welke gebouwd is de neogotische stijl.

Fraterschool De Vijfhoeven voor de oorlog. Collectie Nico de Bonth.

  

 

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee