23 juni 2019 |
0
0

Awards voor Sterre van Loon en d’Oultremontcollege

Burgemeester Willemijn van Hees maakte zaterdag 22 juni de laatste twee winnaars bekend van een Dromen. Doen. Heusden. –award. De awards gingen respectievelijk naar de 10-jarige Sterre van Loon (Doener) en een team studenten van het d’Oultremontcollege (Droom).

Doener 2018

Sterre van Loon won het goud in de categorie Sporter van de Doener-awards. Sterre is 10 jaar oud en turnt op het hoogste niveau bij de pupillen. In 2018 is zij geselecteerd voor Topturnen Zuid, een van de 5 landelijke talentencentra, met als doel het halen van de Olympische Spelen.

“Het is een en al sport bij Sterre. Wat een ambitie om te gaan voor de Olympische Spelen. Ik vermoed dat we nog veel gaan horen en het is een mooie en terechte nominatie voor Sterre’’, aldus burgemeester Willemijn van Hees.

Droom van 2018

Het team studenten van het d’Oultremontcollege dat meedeed aan de Young Solar Challenge mochten de award voor Droom van 2018 in ontvangst nemen. Vorige week kliefde zij nog met hun zonneboot door de Heusdense wateren en kwam hun droom uit! In 2018 ontstond het idee om mee te doen aan Young Solar Challenge. Dit project daagt scholieren tussen de 14 en 17 jaar uit om zelf een zonneboot te bouwen en hiermee te racen in een aantal wedstrijden. Zij gingen vol enthousiasme aan de slag met het bouwen van een zonneboot. Passie, gedrevenheid, school en bedrijfsleven kwamen samen om te leren en te ervaren. Hallo Heusden besteedde al eerder stadium aandacht aan dit mooie initiatief. Zie ook: https://halloheusden.nl/2017/03/doultremontcollege-vaart-co%e2%82%82-neutraal/

23-6-2019 © tekst van de redactie, foto’s Dick Buskermolen

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee