MEI 26
Wanneer:
14:30
Wie:
koor Albateso
Wat:
Vriendenconcert Albateso en De Decibellen
Waar:
Caleidoscoop Jan Steenstraat 2, Vliedberg

Vriendenconcert koor Albateso met De Decibellen

Koor Albateso uit Haarsteeg en muziekgroep De Decibellen uit Vlijmen presenteren samen, een concert. Dit zal plaats vinden op zondag 26 mei om 14.30 in de Caleidoscoop Jan Steenstraat 2, Vliedberg.  

Albateso heeft de gewoonte om elk jaar een mix  van nieuw ingestudeerde nummers en enkele nummers uit het  bestaande repertoire  te presenteren in een concert.  Ze zoekt telkens samenwerking met een ander muzikaal gezelschap. Deze keer is dat een bijzondere groep, De Decibellen, muzikanten met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, die hun muziek op een enthousiaste manier ten gehore brengen.

Het motto van het concert is vrienden. Muziek verbindt mensen. Als groepen mensen samen komen om te vieren of te herdenken klinkt er muziek. In de muziek wordt vriendschap vaak bezongen, hetgeen blijkt uit ons programma van vandaag. Vriendschap is, naast gezondheid, het belangrijkste voor ieder mens. Gelukkig is echte vriendschap niet te koop en dus bereikbaar voor iedereen. Nieuwe tijden brengen nieuwe mogelijkheden: de sociale media hebben het sluiten van vriendschappen misschien oppervlakkiger, maar wel gemakkelijker gemaakt.
We hopen dat u gaat genieten van het concert, dat naast muziek ook de kans biedt anderen te treffen.

Albateso
Albateso is een gemengd koor uit Haarsteeg dat bestaat uit zo’n 40 leden. Het werd opgericht in 1997. Het repertoire is veelzijdig en bestaat uit  zowel populaire als klassieke muziek.  Zoals de naam duidelijk maakt wordt  er vierstemmig gezongen. Albateso is de afkorting van de stemtypen alten, bassen, tenoren en sopranen. De muzikale leiding van het koor berust bij dirigent Maarten van den Hoven.

Maarten van den Hoven
Maarten van den Hoven studeerde piano aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Naast muziekdocent en muzikaal leider is hij ook een veelgevraagd begeleider en vocaal actief als solist. Na enkele jaren Albateso begeleid te hebben op de piano werd Maarten in 2008 daarnaast ook muzikaal leider van het koor.

De Decibellen
Muziekgroep De Decibellen uit Vlijmen is een onderdeel van de Stichting Eigenwijs die een zinvolle vrijetijdsbesteding biedt door middel van onder andere hobby, toneel en muziek aan ruim 70 mensen met een verstandelijke beperking. De Decibellen is een orkest met 37 muzikanten. Met 9 vrijwilligers en 3 ondersteuners repeteren ze om de 2 weken in Het Patronaat in Nieuwkuijk en per jaar verzorgen ze ongeveer 6 optredens. Dit wordt met een groot enthousiasme en erg veel lol gedaan. Het brede repertoire bestaat uit nummers van Gers Pardoel tot de Beatles. De muzikale leiding van de Decibellen is in handen van Anja van Alebeek.

De entree voor dit concert is 5 euro. Kaarten reserveren kan via 073-5130071 of non-sens@home.nl.

 9-5-2019 © tekst Sjaak Buys, foto Albateso

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee