Van lasertechniek tot robots

De Dag van de Techniek de Langstraat op 25 mei, die plaatsvond bij Benier op bedrijventerrein Het Hoog te Nieuwkuijk is een ongekend succes gebleken. Veel gezinnen met kinderen, maar ook jongeren die nog niet weten welke beroep ze moeten kiezen, kwamen op deze Dag van de Techniek af, met een perfecte organisatie en een scala aan voorbeelden, van lasertechniek tot robot.

Wethouder Thom Blankers maakte op deze informatiedag bekend dat de ‘Doener-award’, categorie ‘Ondernemer van het jaar 2018’ naar Jos van der Ven van Stichting de Schroef ging. Jos is een van de drijvende krachten achter het city-trainersprogramma dat door Stichting de Schroef aan jongeren wordt aangeboden. “Met zijn enthousiasme leert hij bij jongeren kwaliteiten aan, zoals presenteren en organiseren, om zelf sportlessen te geven”, aldus Blankers.

De techniek in de breedste zin van het woord promoten, was de opzet voor deze dag. Met de slogan: “Kom beleven, ervaren en zien wat er allemaal in de techniek speelt”, wilde de gemeente Heusden aandacht vragen voor een bedrijfstak die zit te springen om geschoold personeel. Niet alleen Langstraatse bedrijven, maar ook onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties, zoals het leger presenteerden zich op een aantrekkelijke wijze. Je zag dat het aanschouwelijk maken van bijvoorbeeld het bedienen van grote machines, met ingewikkelde computergestuurde technieken, werkte en ook het kunnen onderdompelen in de wereld van robots en virtual reality. Deze dag heeft ongetwijfeld veel jongeren en misschien ook wel ouderen die zich willen laten omscholen, warm gemaakt voor een baan in de techniek. Ad van Kessel maakte een foto-impressie van deze geslaagde Dag van de Techniek de Langstraat, waarop een 20-tal bedrijven zich met verve presenteerde.

 

27-5-2019 © tekst van de redactie, foto’s Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee