Twee koren, twee geluiden in concert

Overdagkoor La Corbeille uit Vlijmen heeft het gemengd koor Canto Lirico uit Heel (Limburg) uitgenodigd om hun gast te zijn tijdens een concert. Dat gaat plaatsvinden op 25 mei 2019 in Novalis, Industrielaan 9c te Vught. Het concert begint om 20.00 uur.

Beide koren geven hier een eigen keuze aan liederen ten gehore. Dat maakt het concertprogramma zeer gevarieerd en afwisselend; elk koor met een eigen geluid. Entreekaarten kosten € 5,-; te koop aan de zaal voor aanvang van het concert. Reserveren is mogelijk via josevanhelvoort@hetnet.nl

La Corbeille

Overdagkoor La Corbeille staat onder leiding van koordirigente en zangpedagoge Annemieke Kamphuis. Het koor wordt begeleid door pianist Leon Schenkels. Het plezier in zingen staat voor dit vierstemmige koor voorop. Het repertoire is zeer gevarieerd: een mengeling van klassieke muziek, bewerkingen van popmuziek, musical en muziek uit andere landen. Vorig jaar trok het koor nog veel belangstelling met de projectuitvoering ‘Grenzeloos’, een verhalend concert over mensen die onderweg zijn in hun leven.

Canto Lirico

Canto Lirico is een gemengd koor dat al sinds 30 maart 1973 met veel plezier concerten verzorgt in Heel en omgeving. Het staat onder leiding van koordirigent en oratoriumzanger Math Dirks. Hij is ook hier in de regio bekend als koordirigent. Het koor wordt begeleid door pianist Leon Dijkstra. Canto Lirico staat voor ‘gevarieerd’ en ‘muzikaal’, en dat straalt dit 4-stemmige koor ook graag uit. Maar bovenal zingt het met passie, recht uit het hart.

3-5-2019 © tekst en foto Corbeille

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee