JUN 02
Wanneer:
14:00 tot 16:00
Wie:
samentuin De Zwollemoer
Waar:
Kooiweg Drunen, 75 meter ten zuiden van Zwaluwmoersedreef

2 juni open middag samentuin De Zwollemoer

2 juni open middag samentuin De Zwollemoer

Langs deze fraaie ´kikkerboom´ aan het einde van dit oude beukenlaantje bijna haaks op de Kooiweg ligt in een oase van rust samentuin De Zwollemoer. Hier vind je bedden met biologische groenten, vruchten, een kruidentuin, fruitbomen en permacultuur. Het is geen standaard moestuin, waarbij productie op de eerste plaats staat. De leden hebben  namelijk bewust gekozen voor een samengaan van natuur en tuinieren. Zo is er ruimte gemaakt voor bloemen, liggen er twee natuurvriendelijke poelen en worden de lange zijden van het perceel begrensd door respectievelijk een houtwal en knotwilgenrij. Het resultaat is inderdaad een klein paradijsje op nauwelijks meer dan een steenworp van het centrum Drunen.

Samen

Op De Zwollemoer tuinieren we samen. Ieder tuiniert naar eigen vermogen en interesse. Elk jaar wordt in gezamenlijk overleg besloten welke gewassen in de verschillende bedden gezaaid worden. In principe neemt ieder lid één bed van de moestuin onder zijn of haar hoede. Ook zijn een aantal van ons `lekker´ bezig met de kruidentuin,  de fruitbomen, de bloemen dan wel de permacultuur, of met het ontwikkelen van iets nieuws. Zo is er bijvoorbeeld een imker actief en is er een begin gemaakt met het telen van asperges.Voor ons gaat tuinieren en gezelligheid hand in hand. Een groepsapp is niet alleen handig om elkaar te informeren over tuinaangelegenheden, maar vervult duidelijk ook een sociale functie. Eén keer per maand vergaderen, als het kan buiten eventueel bij een kampvuurtje en van tijd tot tijd een barbecue met smakelijke eigen tuinproducten versterken verder de onderlinge band.

Info

Graag willen we iedereen verder uitleg geven en al dit moois laten zien zondag 2 juni a.s. tussen 14.00 en 16.00 uur. De koffie en thee met wat eigen gemaakt lekkers staan klaar. Hopelijk tot dan!

De tuin is te bereiken via de beukenlaan, gelegen aan de Kooiweg te Drunen, ongeveer 75 meter ten zuiden van de Zwaluwmoersedreef. Een andere keer langskomen? en of meer info? Kijk op de site http://www.dezwollemoer.jouwweb.nl/ , stuur een bericht naar dezwollemoer@gmail.com  of bel Jan 06 53242447.

11-5-2019 (c) tekst en fotoDe Zwollemoer

 

 

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee