MEI 10
Wanneer:
10:15
Wie:
GroenLinks Heusden
Wat:
Opening gierzwaluwenseizoen door Hagar Royackers
Waar:
Voorste Venne

Opening seizoen gierzwaluwen in Voorste Venne

De gierzwaluwen komen rond deze tijd terug van hun winterverblijf in Afrika, ten zuiden van de evenaar. Een vlucht van ruim 7000 kilometer. Zij zoeken  hun oude nest op. Gierzwaluwen komen hier om te paren, te broeden en hun jongen te verzorgen totdat deze uitvliegen. Dat wordt spannend.

Bij de renovatie van de Voorste Venne bleek dat er te weinig rekening was gehouden met de aanwezige nestgelegenheid van de gierzwaluwen. Na grote druk van GroenLinks en van Gierzwaluwbescherming  Nederland is er in goede samenwerking met de gemeente Heusden veel bereikt: er zijn  220 nieuwe nestkasten  gemaakt en op een prachtige manier geïntegreerd in het gebouw.

De eerste aankomst laten we niet ongemerkt voorbij gaan, dus kom op 10 mei om 10.15 uur naar de Voorste Venne in Drunen en heet de gierzwaluwen mee welkom. Hagar Royackers, sinds maart 2019  de fractievoorzitter van GroenLinks in de Provinciale Staten en lijsttrekker bij de komende verkiezingen, komt vrijdag 10 mei naar Drunen. Zij zal daar symbolisch het gierzwaluwenseizoen openen. Iedereen is van harte welkom.

2-5-2019 © tekst en foto GroenLinks

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee