Meer bekendheid voor Brabantse Zuiderwaterlinie

Een select gezelschap genodigden had zich woensdag 29 mei opgesteld bij het Bernse Veer aan de Bernseweg in Herpt voor de onthulling van een informatiebord van de Zuiderwaterlinie. Aan Peter Groenestein, voorzitter van de Stichting Bernse Maasveren was de eer gegund om het eerste informatiebord te onthullen, in gezelschap van wethouder Thom Blankers, projectleider René Kwant, enkele ambtelijke medewerkers van de gemeente Heusden en dames van de Vlinderstichting. Ook bij de Steenweg in Oudheusden en het Fort Hedikhuizen worden informatieborden geplaatst.

‘De Zuiderwaterlinie is de oudste, langste én meest gebruikte van alle Nederlandse waterlinies, die loopt van Bergen op Zoom tot Grave. Een unieke ketting van 11 Brabantse vestingsteden en hun ommeland, verbonden door het typisch Nederlandse verhaal van verdedigen met het water. Het plaatsen van de informatieborden heeft als doel om de zichtbaarheid van de Zuiderwaterlinie te vergroten.’ Met een speciaal Zuiderwaterlinielikeurtje, Het Elfde Gebod genaamd, en een bonbonnetje werd er getoost op het vergroten van de herkenbaarheid van de Brabantse Zuiderwaterlinie.

29-5-2019 © tekst van de redactie, foto’s Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee