MEI 26
Wanneer:
15:30
Wie:
vioolschool Fiedelino
Wat:
Mariaconcert met Brabants Kamerkoor
Waar:
kerk Sint Jan Evangelist van Elshout

Mariaconcert met Brabants Kamerkoor door Fiedelino

Op zondag 26 mei verzorgt het strijkorkest van vioolschool Fiedelino een concert met als thema Maria en Mozart in de kerk Sint Jan Evangelist van Elshout. Deze keer brengen de Fiedelino’s een programma in samenwerking met het Brabants Kamerkoor.

Het Brabants Kamerkoor viert dit jaar haar 80e verjaardag en bestaat momenteel uit 24 dames en heren die op een goed niveau zingen. Het koor staat onder leiding van dirigent Béni Csillag. Leontien Akkerman, de docente van Vioolschool Fiedelino, werd door dit koor benaderd of er een gezamenlijk concert zou kunnen worden georganiseerd. Dat is gerealiseerd, en de basis van het concert wordt gevormd door vijf werken die Mozart schreef voor koor en strijkorkest. (Misericordias Domini, Inter natos mulierum, Venite Populi, Ave Verum en Sancta Maria). Het koor en orkest zullen ook afzonderlijk een aantal nummers brengen, onder andere het Ave Maria van Caccini, het Ave Maria van Bruckner, Ave Maris Stella van Grieg en het andante uit Eine Kleine Nachtmusik van Mozart. Het koor en orkest verheugen zich er op om deze muziek in de mooie kerk van Elshout te kunnen brengen. Het concert duurt in het geheel ongeveer een uur, de toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage in de onkosten wordt zeer op prijs gesteld. Op zaterdagavond wordt hetzelfde concert in Den Bosch gebracht.

Brabants Kamerkoor en Fiedelino, 25 mei, 19.00 uur, Grote Kerk ’s Hertogenbosch, 26 mei, 15.30 uur, Sint Jan Evangelist in Elshout.

12-5-2019 © tekst en foto’s Fiedelino/Martijn

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee