JUN 01
Wanneer:
11:00 tot 12:00
Wie:
Bibliotheek Heusden
Wat:
Presentatie over boek ‘Verrassend Brabant’
Waar:
gebouw Drunense bibliotheek

Laat je verrassen door Brabant

Van 20 mei tot en met 29 juni vindt in de bibliotheek van Drunen de foto-expositie ‘Verrassend Brabant’ plaats. Tijdens de Drunense Deining op 1 juni, van 11.00 tot 12.00 uur, geeft een van de fotografen, Hans Janssen, een presentatie over het ontstaan van het boek en hoe zij door de seizoenen heen de mooiste beelden vastleggen. Laat je inspireren om plekken in Brabant (opnieuw) te gaan ontdekken.

Hans Janssen uit Hedikhuizen en Peter van Haaften uit Vlijmen trekken sinds 2014 met de camera door het Brabantse land om de mooiste plekken vast te leggen. Eind 2016 verscheen het fotoboek Verrassend Brabant dat door het Brabants Dagblad werd benoemd ‘tot wellicht het mooiste fotoboek over Brabant.’

Speciaal voor de Bibliotheek maakten zij een selectie van de mooiste plaatjes in de omgeving van de gemeente Heusden. Naast foto’s uit het boek zijn met name niet gepubliceerde foto’s te bewonderen uit de omgeving: Vlijmen, Heesbeen, Heusden, Den Bosch, Bokhoven, Engelen, Elshout, Drunen, Giersbergen, Nieuwkuijk, Hedikhuizen en Haarsteeg.

Laat het een inspiratie zijn om de aankomende tijd op pad te gaan. In de Bibliotheek zijn een aantal  wandelroutes in de directe omgeving beschikbaar gesteld uit het boek, gemaakt door mooisteroutes.nl.

Wat ontstond als het werk van pure hobbyisten op heldere winterse dagen, groeide uit tot een grote verzameling prachtige foto´s op allerlei locaties en in alle jaargetijden, dwars door het Brabantse land. Door het succes van het boek ontstond een grote schare fans en al snel volgden reportages in het fraaie – op Brabant gerichte – tijdschrift Brabeau.

Nog steeds trekken de fotografen Peter van Haaften en Hans Janssen door de provincie en maken ze nieuwe reportages en foto’s die ook op de website en instagrampagina van Verrassend Brabant te bewonderen zijn. In samenspraak met De Bibliotheek Heusden ontstond het idee om een tentoonstelling te organiseren in Vlijmen en Drunen.

Het boek is voor leden van de bibliotheek te koop voor € 15,-, voor niet-leden € 19,95 (winkelverkoopprijs € 29,95). Kijk voor meer informatie op de website van bibliotheek Heusden www.bibliotheekheusden.nl en www.verrassendbrabant.com.

23-3-2019 © tekst Bibliotheek Heusden, foto Verrassend Brabant

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee