MEI 25
Wie:
Overdagkoor La Corbeille
Wat:
Uitwisselingsconcert
Waar:
Theaterwerkplaats Novalis Vught

La Corbeille en Canto Lirico samen in concert

Eerder waren de zangers van overdagkoor La Corbeille op bezoek in Heel bij het gemengd koor Canto Lirico. Volgende week treedt het Vlijmense koor op als gastheer. Beide koren verzorgen op zaterdag 25 mei een concert nadat ze er eerst met elkaar een gezellige dag van gemaakt hebben.

La Corbeille is elke donderdagmiddag te vinden in de kapel van Woonzorgcentrum St. Janshof. Daar wordt met veel plezier gerepeteerd aan een gevarieerd programma. Dirigent Annemieke Kamphuis is blij met deze ruimte omdat het geluid er goed is en niemand zijn stem hoeft te forceren. Aan de piano zit vaste begeleider Leon Schenkels. Van 13.30 tot 16.00 uur klinken de stemmen van de 55 zangers die dit als een heerlijke besteding van de vrije middag beschouwen. In de pauze spoelen ze de kelen in de gezellige ontmoetingsruimte De Hop. 

Licht klassiek
Hannelies de Nijs (alt) staat me te woord als een van de leden die zich met de PR bezighouden. Ze vertelt enthousiast over het mooie programma voor dit concert én voor een volgend concert op 6 juni van het koor in samenwerking met het Ratatouille orkest in de Woonzorgcentrum Zandley Drunen. “Dan hebben we weer een ander programma” zegt ze. “Maar eerst houden we ons bezig met het uitwisselingsconcert.” Voor de pauze is de muziek iets meer uit de klassieke hoek van componisten als Beethoven, Mozart, Schubert, Jenkins, Dvorak en Verdi. Van Mozart is het charmante in het Italiaans gezongen lied Due Pupille amabili, gevoelig en indringend klinkt “Figlio Perduto” van Ludwig van Beethoven. Absoluut gedurfd is de ingetogen uitvoering van Litanei auf das Fest Aller Seelen van Franz Schubert.

Meertalig
Na de pauze wordt de sfeer wat lichter en is gekozen voor liederen uit de musical- en filmwereld. Lichter is zeker niet hetzelfde als gemakkelijker, want ook bij deze muziek zijn zuiverheid, timing en harmonie van het grootste belang. De gebruikte akkoorden klinken soms zo anders dat het echt studeren is om alle stemmen goed bij elkaar te krijgen. De meeste songs worden in het Engels gezongen maar voor het bekende La Golondrina is gekozen voor de Spaanse taal.

Gastkoor
Dan is de beurt aan de gasten uit Heel, gemengd koor Canto Lirico, sinds nog maar heel kort onder leiding van Math Dirks. Deze bekende Limburgse bas-bariton is niet alleen een veel gevraagde oratoriumzanger, maar ook een gewild koordirigent. Ook bij Canto Lirico een ‘leeuw’ achter de piano. Leon Dijkstra heeft veel ervaring en weet zich goed aan te passen aan verschillende muziekstijlen. Koren en solisten zijn dan ook altijd blij met zijn begeleiding. Het programma laat veel bekende liederen zien en ook hier wordt de Engelse taal veelvuldig gebezigd. Maar een Limburgs koor moet natuurlijk ook in de eigenstreektaal van zich laten horen. En dat doet het met “Eiland in de reagen”van Rowwen Hèze.

Informatie
Het lijkt erop dat het op 25 mei in de Theaterwerkplaats van Stichting Novalis in Vught een prachtige avond zal worden waar veel te genieten zal zijn voor liefhebbers van koorzang. Als u erbij wil zijn dan kunt u voor €5,00 kaarten reserveren via josevanhelvoort@hetnet.nl
Wellicht zijn er ook aan de zaal voor aanvang nog kaarten te koop, maar dat risico kunt u beter niet nemen.

12 mei 2019 © tekst en foto’s Annelies van der Sanden

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee