Gezocht: Foto’s begrafenis Herman Suijs

Begrafenis op 1 december 1944 (collectie Hans Suijs ; S1270, helaas een slechte foto)

De redactie van HalloHeusden kreeg een oproep binnen van Hans Suijs.
Hans Suijs is geboren in Vlijmen en woont momenteel in Gouda.

Hij vraagt het volgende, en wij hopen dat er onder onze lezers mensen zijn, die hem kunnen helpen.

Oproep:

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat mijn vader is gesneuveld. Mijn vader Herman Suijs was lid van de Binnenlandse Strijdkrachten en is op 27 november 1944 bij een noodlottig misverstand door de Engelsen neergeschoten. Daarna is hij vervoerd naar het militair hospitaal te Goirle en aldaar overleden. Op 1 december werd hij met militaire eer op de RK begraafplaats te Vlijmen begraven. Onderstaande foto toont deze begrafenis en het is de enige foto die ik daarvan bezit. Het is een niet al te beste foto. Mocht er in een familiealbum of schoenendoos van uw familie een foto van een begrafenis met militairen erop (zoals hier bij de kist) bestaan dan is de kans groot dat het om dezelfde begrafenis gaat. Wilt u in dat geval contact met mij opnemen via hans.suijs@hetnet.nl

Bij voorbaat dank,

Hans Suijs

Eerder werd op onze site al aandacht besteed aan het droevige lot van Herman Suijs in het artikel over zijn zus Cis Suijs, die aan het eind van de oorlog vanwege verzetsactiviteiten in diverse concentratiekampen verbleef. Zie hiervoor :

https://halloheusden.nl/2019/03/cis-suijs-vlijmense-verzetsstrijdster/

Uiteraard mag u ook naar ons reageren. Reacties of aanvullingen op dit of vorige artikelen? Mail dan naar redactie@halloheusden.nl

Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken

 © 2019, tekst en foto Hans Suijs.

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee