MEI 13
Wanneer:
19:30
Wie:
Werkgroep Sterrenkunde Heusden, HKK Onsenoort
Wat:
Filmpresentatie Zonsverduisteringen
Waar:
Heemkunde-unit van Onsenoort bij de Abdij Marienkroon

Filmpresentatie Zonsverduisteringen van 1991, 2001 en 2006

Op de tweede maandag van de maand, in de Heemkunde-unit van Onsenoort bij de Abdij Marienkroon te Nieuwkuijk komt de Werkgroep Sterrenkunde Heusden bijeen. Deze werkgroep is een onderdeel van de Heemkundekring Onsenoort. Ditmaal zal de voorzitter van de WSH, René Esser, een filmpresentatie verzorgen. Het onderwerp gaat over de door hem waargenomen Zonsverduisteringen in de afgelopen jaren. Er zijn beelden te zien van 3 ondernomen eclipsreizen. De eerste eclips werd waargenomen in 1991 te La Paz, Baja California te Mexico. Er zijn beelden te zien van de Universiteit van La Paz, een bijgewoonde Persconferentie en beelden van de prachtige Zonsverduistering.

De tweede presentatie gaat over de waarneming van de Eclips in Zimbabwe Zuid Afrika. Bij deze waarneming werd de Diamanten Ring gefilmd op een terrein vlak bij de grens van Mozambique.
De lokale bevolking was ontzettend enthousiast.
De derde reis naar China, geeft een beeld van de reis naar China, de waarnemingsplaats, filmbeelden van het interview aan de Chinese TV, beelden van het Stuwmeer, de ondernomen Crash.
Voel mee de spanning of de Zon niet totaal wordt verduisterd door de bewolking. Blijft het redelijk onbewolkt om de zonsverduistering te kunnen waarnemen, zien we de schaduw van de Maan aankomen, met een snelheid van ongeveer 1800 km per uur? Kunnen we de diamanten ring zien? Zullen we een zonnevlam ontdekken? En zullen we de Dampkring (de Corona) van de Zon kunnen zien?
De filmbeelden worden vertoond op 13 mei in de Heemkunde-unit bij de Abdij Mariënkroon te Nieuwkuijk, inloop 19.30 uur. Iedereen is van Harte welkom, opgave vooraf is niet nodig en de presentatie is gratis.

7-5-2019 © tekst René Esser/HKK Onsenoort

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee