MEI 10 JUN 03
Wie:
Het Pieck
Wat:
Expositie ‘Monotypes en Etsen’
Waar:
Voorste Venne in Drunen

Expositie, kinderbubbel of filmpje pakken

Binnenkort bij Het Pieck in de Voorste Venne weer Kinderbubbel met Hiphop of een filmpje pakken. Ook vindt er een expositie plaats: ‘Monotypes en Etsen’ met werk van Anneke Jonkers.

Kunstenaar Jonckers werkt met veel passie en enthousiasme aan het maken van verrassende en geïnspireerde afdrukken. Bij het proces van afdrukken laat Anneke zich vooral leiden door haar intuïtie en haar plezier in het creëren. Beweging, impuls en toeval zijn de basis van haar werk. Zo maakt zij tijdens het werken gebruik van wat zich op dat moment voordoet of wat aanwezig is in haar omgeving. Dit noemt ze ‘de kwaliteit van het moment’. Elk exemplaar is dan ook uniek en kan niet worden gereproduceerd. Anneke werkt met inkten op waterbasis vanwege de mooie structuren die ze in zich hebben. Sinds een jaar experimenteert ze ook met eigen verven op oliebasis, waarvan diverse voorbeelden te zijn in de expositie. Haar inspiratie vindt ze voornamelijk in de natuur met al zijn facetten. Deze inspiratie geeft ze vorm met onder andere het drukken van natuurlijk materiaal op etspapier. De techniek van de monotype geeft haar de vrijheid waar ze al zo lang van droomde. Deze vrijheid, en beweging, probeert ze uit te drukken in haar werk.

De expositie ‘Monotypes en Etsen’ wordt feestelijk geopend op vrijdag 10 mei om 17.30 uur. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. De expositie loopt van 10 mei tot 3 juni en is gratis toegankelijk tijdens openingsuren van de Voorste Venne.

 

Kinderbubbel met hiphop of een filmpje pakken

Het is weer zover! De 2e vrijdagmiddag van de maand kunnen alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar meedoen met de (gratis) kinderbubbel workshop, deze keer in het teken van hiphop! Deze dansstijl, ook wel streetdance genoemd, is een populaire dansstijl die is ontstaan in New York. Hij bestaat uit stoere moves voor jongens en meisjes op toffe muziek. Juf Danique geeft de workshop. Aan het einde van haar les heb je met de groep een eigen choreografie gemaakt én heb je energie gekregen! Neem je je vriend of vriendin ook mee? Want het wordt hartstikke gezellig! We dansen van 16.15 tot 17.15 uur (10 mei).

Niet zo van het dansen, maar wel van ‘lekker onderuit’? Dan is het leuk een filmpje te pakken. Op 21 mei draait ‘Festen’ van Thomas Vinterberg op het witte doek. Kaarten (€ 10,-) zijn te verkrijgen bij de kassa van de Voorste Venne.

 

7-5-2019 © tekst en foto’s Het Pieck

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee