MEI 25
Wanneer:
20:15
Wie:
Vocaal Ensemble PAVANE
Wat:
Concert 'To Music'
Waar:
Open Hof, Breestraat 10, 5256 ED Heusden

Concert ‘To Music’ bij Pavane

Vocaal Ensemble PAVANE bestaat dit jaar 35 jaar en wil dit graag met u vieren op zaterdagavond 25 mei. Het wordt een concert waarbij de verbinding met het publiek voorop staat. Zoals u gewend bent van PAVANE, dat a capella zingt, zal er een diversiteit aan muziekgenres langskomen; van klassiek tot modern, van populair tot jazzy. Bij het ‘To Music’ van Sir George Dyson, zingt PAVANE over de muziek die stress kan verlagen en pijn kan verzachten.

Wat doet muziek met de mens?

Muziek prikkelt onder andere de motorische gebieden, die zorgen voor die onbedwingbare neiging om te dansen. Ook hersengebieden die met emotie te maken hebben, worden door muziek geactiveerd. Niet zo gek dus dat een muziekstuk je zo kan raken. En luister je naar muziek die je mooi vindt, dan maken je hersenen dopamine aan, hetzelfde stofje dat bijvoorbeeld vrijkomt als je iets lekkers eet, of als je verliefd bent. Dat zorgt dan weer voor een gelukzalig gevoel.

Als mensen samen muziek maken, bijvoorbeeld door met z’n allen te zingen, maakt ons brein een fijn stofje aan: oxytocine. Dat ‘liefdeshormoon’ zorgt ervoor dat we ons met anderen verbonden voelen. Zo zorgt muziek voor een gevoel van saamhorigheid.

Dat saamhorigheidsgevoel kunt u beleven op zaterdag 25 mei in de Open Hof in Heusden. Zaterdag 25 mei, aanvang 20.15 uur. Open Hof, Breestraat 10, 5256 ED Heusden. U kunt daarvoor kaartjes reserveren bij de leden en via het volgende mailadres:

info@pavaneheusden.nl. Entree: 10 euro, incl. koffie/thee in de pauze. In verband met dit extra feestelijke concert, biedt PAVANE na afloop alle aanwezigen een drankje en een hapje aan om zo nog even na te genieten van de saamhorigheid.

14-5-2019 © tekst en foto Pavane

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee