APR 14
Wanneer:
13:00 tot 17:00
Wie:
Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH)
Wat:
Voorjaarsfestival 2019
Waar:
natuurgebied aan de Duinweg 68 in Drunen

Met je neus bovenop bloeddorstige vampiers

Tijdens het Voorjaarsfestival van de Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH) kan je op zondagmiddag 14 april vele mooie dieren eens van heel dichtbij bekijken. Met je neus bovenop mooie dieren zoals onder andere de vos, haas, das, bij, zwaluw, konijn, egel, kuiken, vlinder, uil en vleermuis. Zijn vleermuizen dan ook mooi? Vleermuizen zijn toch gruwelijk eng? In films spelen vleermuizen daarom toch ook vaak juist de rol van die griezelige bloedzuigende monsters: vampiers.

Vleermuizen worden al sinds eeuwen in verband gebracht met ongeluksbrengers en roepen bij veel mensen gedachten op van enge, geheimzinnige dieren die in je haren vliegen en vol zitten met eng ongedierte. Dat vleermuizen geheimzinnig gevonden worden is echter niet vreemd. De meeste mensen kennen ze niet, want slechts een minuut of 10 voordat de zon ondergaat worden ze actief en komen ze pas uit hun schuilplaatsen, zoals scheuren en holtes in bomen, dakpannen en spouwmuren. Op zondag 14 april laat de NMVH je wat meer zien van het verborgen leven van vleermuizen. Kom griezelen of toch niet.

Ook een aantal andere dieren die vaak in de nacht en/of diep in de natuur leven, en jij als mens dus niet zo snel tegenkomt, worden tijdens het Voorjaarsfestival eens midden in het licht gezet. Sommige dieren mag je ook aanraken en aaien.

En heb jij een (ziek) dierenknuffeltje? Breng het mee en de knuffel(Repair)dokter zal dan jouw allerliefste vriendje onderzoeken en wellicht beter maken. En voor de oudere jeugd: Heb jij iets wat stuk is? Weggooien is toch zonde!? Breng het mee samen met materiaal om het te maken en de handige heren van het Repair Café gaan proberen het weer voor je te maken.

Het Voorjaarsfestival 2019 is voor jong en oud! Van 13.00 tot 17.00 uur staat het natuurgebied aan de Duinweg 68 in Drunen bol van vele (doe)activiteiten. Entree: gratis. Een vrijwillige bijdrage stellen wij zeker op prijs en is voor de natuur en het milieu in de gemeente Heusden. Meer info: www.natuurenmilieuheusden.nl/agenda. Iedereen is welkom. Wie echter mee wil doen aan het programma en de prijsvragen dient zich vooraf aan te melden via info@natuurenmilieuheusden.nl. Hierbij is VOL=VOL.

2-4-2019 © tekst en afb. NMVH

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee