APR 25
Wanneer:
19:30
Wie:
HKK Onsenoort
Wat:
Lezing 'Van boerendochter naar topbestuurder'
Waar:
Partycentrum De Remise, Grotestraat 267 te Drunen

Lezing ‘Van boerendochter naar topbestuurder’

Op donderdag 25 april is Ans Buijs de gast van heemkundekring Onsenoort om een lezing te verzorgen met als thema ‘Van boerendochter tot topbestuurder’. Zij doet dit in het Partycentrum De Remise, Grotestraat 267 te Drunen. De aanvang is 19.30 uur en de entree is € 4,-, incl. kop koffie/thee bij binnenkomst. Aanmelden is gewenst en dat kan bij het secretariaat: bestuur@hkkonsenoort.nl of 0416-320995.

Vóór de pauze zal Ans vertellen over haar jeugdjaren op de boerderij van haar ouders in Herpt, haar kostschooljaren, haar opleiding tot onderwijzeres, dat ze lerares Nederlands is geworden op en rector van het Sint Janslyceum in Den Bosch en dat zij tot haar pensionering directeur is geweest van de Fontys Lerarenopleiding in Tilburg.

Na de pauze zal Ans ingaan op haar huidige bestuurswerkzaamheden. Zo is zij lid van het hoofdbestuur van Erfgoed Brabant en sinds drie jaar strategisch adviseur bij het Ministerie van OCW. Ans zal ook haar visie geven op de toekomst van heemkundekringen.

Onlangs heeft Ans uit handen van Wim van de Donk, commissaris van de Koning, de Brabant Bokaal 2018 ontvangen voor haar uitzonderlijke inzet voor de cultuureducatie in onze provincie en ver daarbuiten.

Uitgelichte foto: Ans Buijs houdt een lezing voor heemkundekring Onsenoort. Collectie HKK Onsenoort

14-4-2019 © tekst HKK Onsenoort

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee