MEI 05
Wanneer:
13:30
Wie:
Regio Zuidwest ‘De Kuipplant’
Wat:
Kuipplantenveiling op Abdij Mariënkroon
Waar:
Abdij Mariënkroon, Abdijweg 6, 5253 VP, Nieuwkuijk

Kuipplantenveiling op Abdij Mariënkroon

Traditiegetrouw houdt Regio Zuidwest ‘De Kuipplant’ van de Nederlandse Kuipplantenvereniging op de eerste zondag van mei -dit jaar is dat op 5 mei- haar kuipplantenveiling. De planten worden aangeboden door de leden, vaak zijn ze helemaal vanuit zaad of stek opgekweekt. Maar soms moet je ook afscheid van planten nemen in verband met plaatsgebrek of als je eens andere planten wil.

Het assortiment bestaat uit een grote verscheidenheid aan planten zoals: Agapanthus, Brugmansia, Strelitzia, Erythrina, Geranium, Hibiscus enz. Voor de actuele lijst kunt U een week van te voren contact opnemen via dekuipplant@live.nl de lijst zal ook op onze website worden geplaats  www.dekuipplant.nl.

Tevens is het mogelijk om meststoffen en zaden te kopen. Ook zijn er diverse ervaren leden van onze regio aanwezig die informatie kunnen geven over kuipplanten en hun verzorging.

De veiling begint stipt om 13.30 uur. Dit omdat er naar verwachting in enkele uren tijd tussen de 350 en 400 planten geveild gaan worden. Vanaf 13.00 uur kunnen de geïnteresseerden de planten komen bekijken.

De veiling vindt plaats bij Abdij Mariënkroon, Abdijweg 6, 5253 VP, Nieuwkuijk.  voor meer informatie over de Abdij en hun huidige bewoners www.marienkroon.nl

Dus bent U geïnteresseerd in kuipplanten en lijkt het U leuk om met deze kleurige hobby te starten, kom dan 5 mei kijken en wie weet raakt U net als wij gefascineerd door de bloemenpracht van onze tropische en mediterrane planten.

14-4-2019 © tekst en afb. Bert Rijken, secretaris De Kuipplant

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee