Hulp van de brandweer

Vrijwilligers van de Stichting Dierenambulance regio ’s-Hertogenbosch rukken dagelijks uit om dieren in nood te helpen. Deze door de gemeenten Heusden, ‘s-Hertogenbosch, Boxtel, Maasdriel, Vught en Zaltbommel erkende en gesubsidieerde stichting, die in 1985 werd opgericht en met professioneel, geschoolde vrijwilligers werkt, doet veel om het leed van dieren -en vaak ook de baasjes- te verzachten. Dat kun je allemaal lezen op: http://www.dierenambulancedenbosch.nl/. Aflevering 10 gaat over een kraai die hoog in een boom hangt en geen kanten op kan.

Soms kunnen de vrijwilligers van de DAS het niet alleen af en hebben ze hulp nodig van professionals van de Hulpdiensten. Joost en Agnes krijgen een melding uit Vught dat er een kraai vast hangt, hoog in een boom. Op de plek aangekomen blijkt het arme beest inderdaad op grote hoogte vast te hangen in een boom.

Mensen van de Dierenambulance mogen niet hoger werken dan 2½ meter en bovendien is het beestje onbereikbaar, zelfs al zou je in de boom klimmen. De Vughtse brandweer wordt gebeld en die komen graag helpen. Even later rijdt een grote ladderwagen de straat in en kan de redding beginnen. De kraai wordt met tak en al uit de boom geplukt en eenmaal op de grond blijkt dat er een lange visdraad om z’n poot gewikkeld zit. Op een of andere manier is die visdraad vast komen te zitten aan een tak en door z’n gefladder raakte de vogel steeds verder verstrikt.

Joost en Agnes hebben er nog een hoop werk aan om de draad eraf te krijgen maar met gezamenlijke inspanning lukt het. De kraai heeft gelukkig bij z’n avontuur geen schade opgelopen en kan weer terug in de natuur. Graag hadden we gemeld dat ie uit dankbaarheid nog drie rondjes vloog boven de vrijwilligers, maar zo werkt dat niet in de natuur. Joost en Agnes kunnen met een tevreden gevoel weer op weg naar een volgende klus.

 

1-4-2019 © tekst en filmpje Eric Meuffels/DAS

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee