MEI 05
Wanneer:
08:00
Wie:
Vioolschool Fiedelino
Wat:
muzikale opluistering eucharistieviering
Waar:
Sint Jan Evangelist te Elshout

Harp-viool-sopraan trio luistert meimaand op

In de meimaand zijn er elke zondag drie missen om Maria te vereren in de kerk Sint Jan Evangelist, missen die muzikaal opgeluisterd worden door allerlei koren en ensembles uit de omgeving. Op zondag 5 mei om 8.00 uur wordt het spits afgebeten door het ARIES-duo, bestaande uit harpiste Tamara Baar en violiste Leontien Akkerman. Voor deze gelegenheid sluit de sopraan Maartje Coolen bij hen aan.

Voor aanvang van de mis spelen Tamara en Leontien de Ave Maria’s van Charles Gounod en Franz Schubert. Tijdens de mis zingt Maartje het Ave Maria van Caccini en die van Cavalleria. Leontien en Tamara spelen na afloop van de mis het Ave Maria die is geschreven door de tango componist Astor Piazolla.

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om de mis bij te wonen, misschien vroeg uit de veren en op de fiets of te voet naar Elshout, als een echte pelgrim op bedevaart?

De vioolleerlingen van Fiedelino konden dit jaar niet komen om Marialiedjes te spelen en zingen zoals ze de laatste jaren deden, maar het hele orkest van de vioolschool is te beluisteren op zondagmiddag 26 mei om 15.30, als Fiedelino samen met het Brabants Kamerkoor in dezelfde kerk een Mariaconcert verzorgt, www.fiedelino.nl

18-4-2019 © tekst en foto Fiedelino

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee