APR 01 APR 30
Wie:
Het Pieck
Wat:
verhalen en fotografie project 7 talenten, 7 meesters
Waar:
tijdens openingsuren Bibliotheek Drunen

Expositie Verhalen uit Heusden door Lara Kuipers

In de Bibliotheek Drunen zijn momenteel foto’s met een verhaal van Lara Kuipers (2001) te bewonderen. De foto’s zijn het resultaat van het project 7 talenten, 7 meesters georganiseerd door Het Pieck. Lara is voor dit project gekoppeld aan ‘Meester’ fotograaf Wiesje Peels. Van jongs af aan is Lara is al in de weer met fotograferen, het schrijven van verhalen en andere vormen van kunst.

Geïnspireerd door de combinatie van verhalen en fotografie, heeft ze 7 foto’s gemaakt rondom verschillende legendes en verhalen uit de gemeente Heusden. Samen met Peels zocht ze naar zeven bijzondere verhalen en legendes uit de verschillende kernen, er zijn verhalen uit Heusden, Vlijmen, Drunen, Nieuwkuijk en Elshout. Lara wist deze op een moderne wijze in verschillende portretten te verbeelden. De bijgevoegde foto verbeeldt Piet van Oijen (1882 – 1962), een markant figuur uit Vlijmen.

Naast de foto’s en de legendes heeft Lara ook een selectie gemaakt van haar favoriete boeken en films, en daarin mag het daar haar zelf geschreven boek de Kracht van Zilver natuurlijk niet ontbreken. Na het behalen van haar HAVO-diploma wil ze carrière gaan maken in de creatieve industrie.

Het project van Lara is te bekijken tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

4-4-2019 © tekst en foto Bibliotheek Heusden

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee