APR 14
Wanneer:
10:00
Wie:
HKK Onsenoort
Wat:
Dorpswandeling door Nieuwkuijk
Waar:
Start bij Emmamolen

Dorpswandeling door Nieuwkuijk

Door heemkundekring Onsenoort wordt zondagochtend 14 april in Nieuwkuijk een dorpswandeling gehouden. Het vertrek is om 10.00 uur bij de Emmamolen. Tijdens de twee uur durende wandeling vertelt Henk Roestenburg op een aantal vertelpunten wat in de vorige eeuw er zoal in Nieuwkuijk veranderd is. De wandeling wordt gedaan aan de hand van het fotoboek ‘Dorpswandeling Nieuwkuijk & Onsenoort’.

Tijdens de wandeling vertelt Henk o.a. over de grote brand die in 1938 ten westen van de kerk woedde en die door de plaatselijke brandweer niet geblust kon worden. Vervolgens kwam de Bossche brandweer met groot materieel en de brandweerlieden waren verbaasd over het perfecte functioneren van de Nieuwkuijkse brandputten. Na de brand kwam er een herbouw van een aantal woningen en boerderijen. Kenmerkend zijn de ‘tweelingboerderijen’ met de huisnummers 121 en 138. De boerderijen staan tegenover mekaar en zijn nu nog, afgezien van de kleuren van de deuren en luiken, precies gelijk.

Uitgelichte foto: Nieuwkuijksestraat 121 of 138? Collectie H. Roestenburg

10-4-2019 © tekst HKK Onsenoort

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee