APR 11
Wanneer:
15:00 tot 20:00
Wie:
Vrijwilligershuis Heusden en Bijeen
Wat:
Vrijwilligersmarkt (vraag en aanbod)
Waar:
Gebouw Voorste Venne in Drinen

Vrijwilligersmarkt in Voorste Venne

Burgemeester Willemijn van Hees opent op donderdag 11 april om 15.00 uur de Vrijwilligersmarkt die georganiseerd wordt door het Vrijwilligershuis Heusden en mantelzorgorganisatie Bijeen. Wilt u voor het eerst in uw leven, weer of meer vrijwilligerswerk (gaan) doen? Of kent u iemand die graag iets wil gaan doen, maar niet weet wat de mogelijkheden zijn? Kom naar deze Vrijwilligersmarkt en ga in gesprek met een van de 25 vrijwilligers/organisaties/verenigingen. Zij zoeken mensen die zich willen inzetten voor een ander of voor hun club, vereniging of activiteit. Samen maken we op die manier de wereld iets mooier. 

Vrijwilligerswerk maakt gelukkig

Uit onderzoek blijkt dat vrijwilligerswerk zorgt voor een groter geluksgevoel. Vrijwilligershuis Heusden wil dit geluk met je delen. Is er bij jou nog ruimte voor meer geluk? Oriënteer je dan op een leuke vrijwilligersbaan of korte (eenmalige) klus die bij jou past tijdens de vrijwilligersmarkt.

Beproef je geluk

Zo’n 25 organisaties op allerlei gebieden presenteren zich en gaan met je in gesprek. Je kunt er ook een talentencheck doen, snuffelen in het cursusaanbod en de vacaturebank, meedoen aan een speeddate, in gesprek met de vrijwilliger van het jaar, deelnemen aan workshops en al je vragen stellen over vrijwilligerswerk in het algemeen.

De geluksmatch

Wie of wat maakt jouw gelukkig? Doe de geluksmatch en kijk welke organisatie of wat voor soort vrijwilligerswerk bij jou past en maak kans op leuke prijzen.

Workshop Geluk van 15.30 tot 16.15 en van 19.00 tot 19.45 uur

Lia van Galen is directeur van zorgorganisatie Actief Zorg. Ze vertelt in deze workshop hoe ieder mens geluksmomenten kan ervaren en een geluksgevoel kan overbrengen. Hoe? Door echt naar elkaar te kijken en verbinding te maken.

Workshop Positieve Gezondheid, GGD Hart voor Brabant 16.15 tot 17.00 uur

Bij Positieve Gezondheid ligt het accent niet op ziekte, maar op mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt.

Voor de workshops Geluk en Positieve gezondheid is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Je kunt je aanmelden via de website www.vrijwilligershuisheusden.nl.

‘Razende reporter’

Ook de redactie van halloheusden.nl is op zoek naar uitbreiding van het team. Droom je ervan om een ‘razende reporter’ te worden en je ervaringen en indrukken in woord en/of beeld te vertalen? Ben je geïnteresseerd in kunst en cultuur, human-interest, sport, politiek, wetenschap of sociaal-maatschappelijke zaken, dan is Heusden groot genoeg om ‘carrière’ te maken. Geïnteresseerd? Kom dan een praatje maken op de Vrijwilligersmarkt.

24-3-2019 © Bob Leenders, tekst Vrijwilligershuis Heusden/HalloHeusden

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee