16 maart 2019 |
0
0
MRT 17 APR 07
Wanneer:
13:00 tot 17:00
Wie:
Stichting Honsoirde

Uniek, oorspronkelijk en vanuit het hart gemaakt

Kunstgroep Unique is een collectief van kunstenaars die gezamenlijk willen exposeren. Wat hen bindt is: de passie van het maken, iets creëren wat uniek is, oorspronkelijk en vanuit het hart gemaakt is, en contact maken met mensen die het werk komen bekijken. Ze gaan graag in gesprek over hun werk met de bezoekers van de exposities, die veelal op bijzondere locaties plaatsvinden. Zo’n bijzondere locatie is de cultuurtoren van de voormalige abdij Mariënkroon te Nieuwkuijk. Unique exposeert daar onder onder auspiciën van Stichting Honsoirde op de zondagen 17, 24, 31 maart en 7 april, van 13.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis. 

Diversiteit in kunstvormen

Unique bestaat uit diverse kunstenaars uit de regio die werken in verschillende disciplines, in verschillende stijlen en met verschillende materialen. Op de expositie hangen schilderijen van Suan Broekhuijsen. Het is kleurrijk werk met een emotionele lading, exotisch getint. Het werk van Marij Hinkema op doek of paneel is wat ingetogener, waarschijnlijk omdat ze de natuur als inspiratiebron heeft.

Keramiste Lia Durant maakt originele ‘vrouwelijke kledingstukken’, verstilde figuratieve beeldvormen en wanddecoraties, bijna altijd afgewerkt met een zelf samengesteld glazuur. De stijl van keramiste Mária Jansen, met een voorkeur voor Raku-stoken en pit-fire, schuurt meer tegen het vertrouwde en decoratieve aan.

De inspiratie voor zijn abstracte beelden haalt beeldhouwer Jozef Mahieu uit indrukken die hij in het dagelijks leven opdoet. Goud- en edelsmid Erika Dingemans werkt met geheel ander materiaal. Zij is gespecialiseerd in het ontwerpen van herinneringssieraden.

De officiële opening van deze laatste expositie van het seizoen 2018-’19 vindt zondag 17 maart om 14.00 uur plaats, met muziek en poëzie. Voor meer informatie over de deelnemende kunstenaars zie de website www.kunstgroep-unique.nl.

13-3-2019 tekst Rieky Schalken, foto’s Kunstgroep Unique

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee