21 maart 2019 |
0
0
APR 07
Wanneer:
12:00
Wie:
Het Pieck
Wat:
Pieckfestival en uitreiking D,.D.H.-award vrijwilliger
Waar:
gebouw Voorste Venne in Drunen

Pieckfestival met uitreiking D.D.H.-award voor Vrijwilliger van 2018

Het Pieckfestival begint dit jaar al op zaterdagavond en is een festival vol talent, creativiteit en vermaak, waar zowel amateurs als professionals mogen pieken. Zaterdagavond 6 april spelen op het Pieckpopfestival meerdere bandjes, zondag 7 april is het hele gebouw van de Voorste Venne gevuld met optredens en workshops en de uitreiking van de Dromen.Doen.Heusden-award voor de Vrijwilliger van 2018. Kom kijken, luisteren en laat je verrassen.

Het Pieckfestival wordt op zondag om 12.00 uur geopend met een vrolijke toast! Naast diverse optredens is er een officieel moment waarop de Dromen.Doen.Heusden-award voor de Vrijwilliger van 2018 uitgereikt zal worden.

Na deze feestelijke aftrap barst het festival in het hele gebouw los. In de theaterzaal start het programma met een (kunst)lezing door Jana Waarts, voor Pieck-cursisten een zeer bekende en geliefde lezinggeefster. Daarna volgen er in blokken van een uur diverse dans- en theateroptredens, waaronder de herneming van de musical ‘Jungle Book’. In de Venne-zaal ging het programma al eerder van start met twee optredens van de harmonie (hiervoor is een betaald kaartje nodig!).

Genoeg te zien en te doen

In de middag wordt het podium bezet door slagwerk, het Dwergonisch mannenkoor en Mixed-Up Harmonie, afgewisseld met dansoptredens en diverse open lessen dans, waaronder salsa. Daarnaast zijn er lekkere hapjes te verkrijgen, verzorgd door stichting vluchtelingen, kun je je eigen toetje maken in de toetjesfabriek en zijn er prachtige lot-tassen te koop van kunstenares Karlijn Kooijmans.

In het cultuurcafé kun je genieten van cabaret, zang en muziekoptredens. Zaal Utopia ging op zaterdagavond al los met PieckPop en gaat door met bands en een DJ waarop een breakdance groep al improviserend zijn kunsten laat zien.

In de theaterstudio vinden de intiemere voorstellingen plaats. Zo zijn er voorleesvoorstellingen voor de kleintjes, het klarinetensemble speelt en het cabaret duo Fem&M brengt liedjes met een boodschap. Frodo Kuipers toont zijn filmwerk en zal geïnterviewd worden naar aanleiding van de prijswinnende animatiefilms die hij maakt. De dansruimte is deze dag omgetoverd tot een ware tutu-fabriek. Wie wil trekt er een aan en doet mee met de workshops die doorlopend gehouden worden.

In het tekenatelier leidt Cultuur op Koers voor geïnteresseerden een discussie/vraaggesprek rondom kunst. Iedereen is van harte uitgenodigd mee te denken en zijn mening te geven.

De befaamde schilder-, knutsel- en timmerworkshops worden in de beeldende ateliers gegeven, of bij mooi weer in de knusse binnentuin. Kortom, er is genoeg te zien en te doen voor iedereen!

Het Pieckfestival is gratis en vindt plaats in het gebouw van de Voorste Venne aan het Anton Pieckplein 71 in Drunen. Voor het pand is ruime parkeergelegenheid aanwezig. 

19-3-2019 © tekst en foto Het Pieck en gemeente Heusden (awards)

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee