NMVH houdt Zonnebloemwedstrijd 2019

Ook dit jaar organiseert de Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH) weer een zonnebloemwedstrijd. De officiële start is tijdens het Voorjaarsfestival op zondag 14 april. Maar des te vroeger je begint, des te groter wordt je zonnebloem. Zaai zo snel mogelijk en meld je aan voor de wedstrijd via info@natuurenmilieuheusden.nl.

Zonder insecten hebben veel vogels niet te eten. En hebben ook wij, mensen, minder te eten omdat insecten vooral veel fruit en groenten moeten bevruchten. Zonnebloemen leveren tijdens de bloei veel nectar voor insecten. Het zijn bovendien prachtige tuinplanten en leveren in de herfst veel zaden voor de vogels op.

De lente is begonnen, al zou je dat niet zeggen met het weer dat we nu hebben. Maar je kunt nu al heel goed binnen zaaien. In april kun je de plantjes dan buiten uitplanten. En als kroon op al je werk van bloemen en zonnebloemen vertroetelen, ook nog kans maken op een prijs: een ballonvaart met BallonAIRpoort; de ballon met de koeien (of de paarden) erop.

10-3-2019 © tekst en foto Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee