24 maart 2019 |
0
0
APR 18 APR 19
Wie:
Stichting Heusden Vesting Klassiek
Wat:
Matthäus Passion
Waar:
Grote- of Catharijnekerk in Heusden-vesting

Matthäus Passion in Heusden-vesting

Een sfeervolle opmaat naar Pasen. Op donderdag 18 en vrijdag 19 april is de Grote- of Catharijnekerk in Heusden-vesting weer het toneel voor twee uitvoeringen van de Matthäus Passion van J.S. Bach. Dit evenement is intussen niet meer weg te denken uit de culturele agenda in Nederland. De belangstelling is al lang niet meer beperkt tot de regio, maar zo’n 1400 bezoekers uit het hele land tot zelfs in België en Duitsland weten Heusden dan te vinden.

Dirigent Bernhard Touwen

De Matthäus-Passion van Bach moet je gewoon minimaal één keer in je leven live hebben gehoord. Het werk bevat troost, warmte en emoties in hun meest pure vorm. Maar bovenal is het een aaneenrijging van tijdloos mooie koormuziek, aria’s en instrumentale begeleiding, met bekende aria’s als ‘Ich will dir mein Herze schenken’, ‘Erbarme dich’, ‘Aus Liebe will mein Heiland’, en natuurlijk ‘Mache dich, mein Herze, rein’. ‘De Matthäus’ in Heusden betekent Bach op zijn mooist en in een sfeervolle entourage van het karakteristieke Heusden. Bachs magnum opus is zodoende voor velen iets om jaarlijks naar uit te zien. Terecht, want de Matthäus-Passion spreekt direct telkens opnieuw tot het hart, van het overrompelende openingskoor tot het meeslepende slotkoor.

Goede akoestiek

De aangenaam verwarmde kerk beschikt over een uitzonderlijk goede akoestiek en is voor de bezoekers een optimaal zicht gewaarborgd middels het gebruik van een groot aantal beeldschermen. De organisatie heeft zich opnieuw verzekerd van de medewerking van Vocaal Ensemble Markant en het Kamerorkest Concerto Brabant. De gecontracteerde solistencast bestaat ook dit jaar uit een internationaal gezelschap waaronder een aantal laureaten van het Internationaal Vocalisten Concours(IVC) Jan van Elsacker Evangelist, Huub Claessens Christus, Marcelina Beucher Sopraan, Claire Barnett-Jones Mezzospraan, Yury Rostotsky Tenor, Stefan Astakhov Bariton. Als solist op Viola da Gamba, inmiddels ook een gewortelde traditie, Ralph Rousseau. Naast het reeds genoemde Vocaal Ensemble Markant en het Kamerorkest Concerto Brabant werkt ook dit jaar het Maasstedelijk Jongens/Meisjeskoor weer mee. De muzikale leiding is in handen van dirigent Bernhard Touwen. Informatie over het orkest, koor en de solisten is te vinden op www.heusdenvestingklassiek.nl

Op donderdag 18 april is de aanvangstijd 19.00 uur en op vrijdag 19 april 11.00 uur. De kerk is open een half uur voor aanvang. Op vrijdag is er een middagpauze van 12.15 uur tot 13.45 uur. Een aantal horecabedrijven in Heusden-Vesting biedt op de vrijdag speciale Matthäus-luncharrangementen aan. Informatie hierover vindt u op de website. De toegangsprijs donderdag is € 39,00 incl. koffie/thee en programmaboekje en vrijdag € 49,00 incl. programmaboekje. Kaarten zijn via internet te bestellen op de website: www.heusdenvestingklassiek.nl

Informatie over kaartverkoop op tel.nr. 06-51886959

 24-3-2019 © tekst en foto Stichting Heusden Vesting Klassiek

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee