14 maart 2019 |
0
0

Leukste voetbaltoernooi voor basisschoolleerlingen

Het jaarlijkse voetbaltoernooi voor basisschoolleerlingen vindt plaats op 22 april op sportpark De Hoge Heide bij voetbalvereniging Vlijmense Boys. Stichting de Schroef verzorgt tijdens dit evenement in samenwerking met de voetbalvereniging voor de groepen 3/4, 5/6 en 7/8 een sportieve invulling van de Tweede Paasdag voor de leerlingen van basisscholen in de gemeente Heusden. Het toernooi duurt een dagdeel: de groepen 3 t/m 6 spelen in de ochtend en de groepen 7 /8 spelen in de middag. U vindt meer informatie op www.stichtingdeschroef.nl.

Lustrumjaar

Dit jaar bestaat het toernooi 10 jaar. Voor deze lustrumeditie pakt de organisatie groots uit.   Buurtsportcoach bij Stichting de Schroef en organisator Sebastiaan Verweijen over het evenement: “Het feit dat het evenement al 10 jaar bestaat is geweldig. Voor deze editie is ervoor gekozen om ook de groepen 3/4 erbij te betrekken, omdat dit een mooie kans is voor zowel de voetbalvereniging, als voor de leerlingen. Kinderen in groep 3 of 4 maken vaak namelijk de keuze voor welke sport zij een leven lang gaan kiezen. Voor de vereniging is dit een gelegenheid om hun bereik te vergroten, zich beter te profileren en de jonge doelgroep kennis te laten maken met deze sport”

Side-events

De meeste kinderen herinneren zich een van de hoogtepunten van vorig jaar nog: De Schietmuur. Dit side-event waarbij de deelnemers punten kunnen behalen door het schieten van de bal in verschillende gaten in een muur, was druk bezocht afgelopen jaar. Dit jaar is Stichting de Schroef van plan om wederom iets tofs neer te zetten. Of het nogmaals de Schietmuur wordt, of iets compleet anders, daar wilde de organisatie nog niets over kwijt.

De unieke ervaring van dit evenement is ook voor kinderen die nog niet bij een vereniging aan voetbal doen, de perfecte mogelijkheid om kennis te maken met voetbal als teamsport. De winnaars van de groepen 5/6 en 7/8 stromen door naar de regiofinales waar zij strijden om een plek in de landelijke finale op de KNVB-campus in Zeist.

Kwaliteit staat hoog in het vaandel voor het voetbaltoernooi. Aan stagiair Robin, die meewerkt aan het evenement, is gevraagd hoe hij hierover denkt. Zijn advies is om te bouwen op de ervaring van voorgaande jaren, en gebruik te maken van al bestaande kennis en contacten. Hij adviseert ook het kijken naar nieuwe trends en hierop in te spelen, zoals het toevoegen van leuke side-events om de kinderen bezig te houden gedurende het toernooi.

Inschrijven

Inschrijven voor het voetbaltoernooi kan tot en met 8 april 2019, via inschrijven@stichtingdeschroef.nl .

Vermeld bij het aanmelden de volgende punten: Team naam, aantal spelers, namen van de spelers, klas, basisschool, soort team ( jongens/meiden/gemengd), namen begeleiders, contactgegevens (telefoonnummer + mailadres) begeleiders. Voor de groep 3/4 moet een team bestaat uit 5 tot 6 deelnemers, voor de groep 5/6 zijn 7 tot 8 deelnemers gewenst en voor de groep 7/8 is het gewenste aantal 9 tot 10.

14-3-2019 © tekst en foto Stichting De Schroef

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee