Inspirerende avond over de leefomgeving met CDA Heusden

Donderdagavond 28 februari kwamen 15 personen bijeen in de Voorste Venne, om met CDA Heusden om van gedachten te wisselen over onderwerpen die van belang zijn voor de leefomgeving. Na een korte presentatie over de veranderingen door de omgevingswet en de plannen die de gemeente op gaat stellen waarin de leefomgeving centraal staat, zijn diverse aspecten aan de orde gekomen. Een greep: verkeersproblemen bij de Naulandsestraat/Zeedijk, voorkomen van stralingsproblemen door de uitrol van 5G, toekomstgericht bouwen, de energietransitie en faciliteren van burgerinitiatieven voor behoud leefbaarheid van alle kernen. CDA Heusden vindt verbinding met de regio en andere overheden van groot belang. Door de aanwezigheid van de regionale CDA kandidaten: Eugène-Emile Kuis (Hedikhuizen) voor waterschap Aa en Maas, Marcel Derijckere (Tilburg) voor Provinciale Staten en Tom Berendsen (Breda) voor het Europees Parlement konden we direct schakelen met alle niveaus. Bijvoorbeeld over stralingsnormen, die nationaal worden geregeld, en circulaire economie in de textielsector wat Europees op de agenda staat. De toekomst van de landbouw speelt volop in de provincie, het tegengaan van verharding van tuintjes (tegeltax) is een punt voor het waterschap en de gemeente. Kortom interessante gespreksonderwerpen, om verder mee te nemen in het proces bij de inwerkingtreding van de omgevingswet, de gemeentepolitiek of in een van de andere bestuurslagen.

In het waterschapsgebied is Heusden het uiterst westelijke puntje, voor een goede vertegenwoordiging van onze inwoners is daarom een lokale kandidaat essentieel. Eugène-Emile Kuis is een sterke bestuurder, zichtbaar in Hedikhuizen en Heusden en wordt dit ook bij Aa en Maas. Het belang van de provincie voor Heusden is de afgelopen jaren heel duidelijk geworden in de Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat. Denk bij de provincie ook aan alle grote vraagstukken die op ons afkomen, zoals de energietransitie (van het gas los) en aanpak van luchtvervuiling. Marcel Derijckere heeft de afgelopen 4 jaar als CDA Statenlid laten zien, hoe een twintiger zich inzet voor het Brabant van de Toekomst, regio Hart van Brabant, waar Heusden deel van uitmaakt, in het bijzonder. Het CDA is altijd in de buurt, stem 20 maart CDA!

11-3-2019 © tekst en foto CDA Heusden

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee