16 maart 2019 |
0
0

Hoge koninklijke onderscheiding voor Theo Ploegmakers

Op het bestuurdersterras in de Brabant Hallen te ’s-Hertogenbosch reikte burgemeester Willemijn Van Hees zaterdag 16 maart een koninklijke onderscheiding uit aan de heer Theo (Th. J. W. A.) Ploegmakers. Voortaan gaat hij als Officier in de Orde van Oranje-Nassau door het leven. Theo Ploegmakers was erg verrast door deze hoge onderscheiding. Hij dacht dat hij een meeting op Indoor Brabant over het transport van paarden bijwoonde, maar het werd een lofzang over zijn vele verdiensten voor de paardensport en de hippische wereld. Ploegmakers waardeerde de komst van zoveel belangstellenden, waaronder Anky van Grunsven en natuurlijk zijn familie. En vooral zijn kleinkinderen, die erg trots op opa zijn en andersom. Burgemeester Van Hees sprak over hoe hij in het leven staat, wat hij ambieert, belangrijk vindt en waar hij van houdt. Namens de KNHS deed Emile Hendrix het woord en ook hij bedankte de decorandus voor zijn vele verdiensten.

Als reden voor de onderscheiding is de volgende omschrijving gegeven:

“Als algemeen directeur van Vink Holding B.V. is de heer Ploegmakers in de jaren negentig van de vorige eeuw vanwege de sponsoring bekend geraakt met de paardensportwereld. Zijn interesse was dusdanig gewekt dat hij zich is gaan inzetten voor deze sport: voor de organisatie van grote evenementen; de sportbeoefenaars in de diverse onderdelen van de paardensport, het welzijn van dit edele dier, de maneges en de diverse verenigingen.
Deze interesse en inzet heeft geresulteerd dat Indoor Brabant van een vrijwilligersorganisatie uitgegroeid is tot een professioneel internationaal concours hippique, dat zich kan meten met andere grote evenementen in de internationale hippische wereld. De heer Ploegmakers was van 2001 tot 2011 bestuurslid/vicevoorzitter van dit concours. Vanaf 2009 is de heer Ploegmakers zich vooral gaan inzetten voor de organisatie van het nationale hippische gebeuren. Dit deed hij als bestuurslid, vanaf 2011 voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS). Onder zijn bevlogen leiding, heeft de KNHS een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt en is er één sterke nationale hippische sportfederatie gevormd, waarin alle hippische bloedgroepen in harmonie met elkaar omgaan. Hoogtepunt van zijn bestuursperiode bij de KNHS is het vernieuwen en uitbreiden van het Nationale Paardensport Centrum in Ermelo, dat de vestigingsplaats en uitvalsbasis is van de KHNS en andere hippische organisaties zoals het Koninklijk Warmbloed Paarden Stamboek (KWPN) en de Federatie Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS). In 2018 heeft de heer Ploegmakers dit voorzitterschap om statutaire redenen moeten neerleggen. Zijn naam is inmiddels niet meer weg te denken uit de internationale hippische wereld en in 2018 is de heer Ploegmakers tot voorzitter van de European Equestrian Federation (EEF) verkozen.”

 

16-3-2019 tekst van de redactie, foto’s Marian de Bonth

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee