APR 06
Wanneer:
11:00
Wie:
Bibliotheek Heusden
Wat:
Drunense Deining met flamencogitarist Jur Vermijs
Waar:
gebouw van bibliotheek in Drunen

Drunense Deining met muzikale reis door Andalusië

Deze ochtend (6 april) laat flamencogitarist Jur Vermijs ons kennismaken met de flamenco. Hij vertelt over de geschiedenis van (Zuid-)Spanje en de rol en ontstaansgeschiedenis van deze muziek vol passie. Ook probeert hij antwoord te geven op vragen als: Wat is flamenco nou precies? Wat maakt deze prachtige kunstvorm nou zo bijzonder? Waar wordt over gezongen? Hoe werken die intrigerende ritmes? Het doel van dit alles is dat ook de absolute leken enige kennis opdoen en deze muziek wat meer kunnen beleven. 

Tijdens het gitaarconcert komen veel van de besproken muzikale elementen voorbij. Jur Vermijs speelt stukken uit verschillende regio’s van Andalusië en neem het publiek in muzikale zin mee op reis.

Drunense Deining, iedere eerste zaterdag van de maand een inspirerende activiteit in de bibliotheek. Zaterdag 6 april 11.00 uur in de bibliotheek in Drunen, Rooseveltstraat 32. Deze activiteit is gratis. www.bibliotheekheusden.nl.

21-3-2019 © tekst en foto bibliotheek Heusden

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee