13 maart 2019 |
0
0

Boomfeestdag in gure wind en motregen

Een kille, gure wind blies woensdagmorgen 13 maart motregen over het terrein in het Geerpark waarop leerlingen van groep 7 van basisschool De Wilgen samen met wethouder Van der Poel en in gezelschap van de jeugdburgemeesters bomen plantten. Het leek wel herfst in plaats van voorjaar, uitstekend weer voor een boomplantdag, maar minder voor een boomfeestdag, die volgens de wethouder het Geerpark weer wat groener maakt.

Acht bomen kregen een plekje in het park dat zijn voltooiing nadert. Het gaat om: 1 walnotenboom, 2 zomereiken, 1 hazelaar, 2 rode beuken en 2 zilverlindes. “De bomen geven het park iets extra’s; de noten van de hazelaar en de walnoot, de geur van de lindes en de kracht van een prachtige rode beuk.” Daarnaast plantte de gemeentelijke plantsoendienst nog enkele Krentenstruiken (Amelanchier lamarckii), voorjaarsbloeiers die binnenkort uitschieten. Van de wethouder kreeg de jeugd uitleg over het belang van groen, natuur en milieu en Co2-uitstoot.

In de directe buurt van de bomen ligt een interessante speeltuin met toestellen die kinderen uitnodigt om de natuur en je eigen spierkracht te ontdekken. De eerste boom (notenboom) kreeg een koker met oorkonde. Later, als deze leerlingen en bomen een vergevorderde leeftijd bereikt hebben, bestaat er nog een tastbare herinnering aan dit koude en gure gebeuren.

Op deze boomplantdag schonk ook de vrouwenvereniging van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap, Ladjna Ima’illah, een beuk aan de gemeente, die ook samen met wethouder Mart van der Poel vlakbij de ‘geplastificeerde’ Zonnebloem geplant werd. Dit in verband met het 50-jarig jubileum van de vrouwenvereniging in relatie tot duurzaamheid. Als gevolg van de slechte weersomstandigheden werd het een kortstondig gebeuren.

(c) foto gemeente Heusden

13-3-2019 tekst Rieky Schalken, foto’s Marian de Bonth

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee